AcasăȘTIRI EXTERNEMai deschide Rusia un front de luptă? Exerciții militare pe insulele Kurile,...

Mai deschide Rusia un front de luptă? Exerciții militare pe insulele Kurile, pe care Japonia le vrea înapoi

insulele kurileMai deschide Rusia un front de luptă? Exerciții militare pe insulele Kurile, pe care Japonia le vrea înapoi

Războiul din Ucraina reaprinde tensiunile dintre Japonia şi Rusia. Situaţia insulelor Kurile a alimentat starea conflictuală dintre cele două state. Mai nou, Rusia desfăşoară exerciţii militare pe insulele Kurile, revendicate de Tokyo.

Moscova a abandonat negocierile de pace cu Japonia din cauza sancţiunilor impuse de aceasta ca urmare a invaziei ruse din Ucraina.

Ruşii au deplasat 3000 de trupe şi echipamente

Districtul militar de est al Rusiei a anunţat vineri, potrivit Interfax, că la aceste exerciţii iau parte peste 3000 de trupe şi echipamente, fără a preciza unde anume în arhipelagul Kurilelor au loc.

Presa japoneză susţine că este vorba chiar de un teritoriu care a revenit Uniunii Sovietice după încheierea celui de-al doilea război mondial şi care este revendicat de Japonia. Arhipelagul Kurilelor, aflat în dispută de decenii, este situat între peninsula rusă Kamceatka şi principala insulă nordică a Japoniei, Hokkaido. Tokyo revendică următoarele insule: Etorofu (Iturup în rusă), Kunashiri (sau Kunashir), Shikotan şi grupul Habomai pe linia care desparte Marea Ohotsk şi Oceanul Indian.

De ce sunt importante insulele Kurile?

Slab populate, dar bogate în peşte, metale şi petrol, aceste insule sunt de o importanţă strategică majoră pentru Rusia. Situate în Marea Ohoţk, ele deschid un culoar pentru marina şi submarinele ruseşti spre Pacific şi constituie o piedică pentru prezenţa militară americană în Japonia.

Potrivit cercetătorilor, cu excepţia câtorva naţionalişti, aproape nimeni nu se mai interesează cu adevărat de aceste insule neospitaliere, populate de numai 20.000 de locuitori. Şi aceasta cu atât mai mult cu cât relaţiile comerciale, acum suspendate, existau între companiile japoneze şi cele ruseşti în legătură cu bogăţiile naturale ale arhipelagului.

author avatar
Andrei Ștefan
916 afisari

8 COMENTARII

  1. Andrei Stefan, idiotule care ești tu tâmpit, ăia 3000 de ” trupe ” sunt soldați, cretinule ! Mai citește și tu handicapatule DEX-ul poate așa mai înțelegi și tu ce definesc cuvintele pe căre le bălăngăni, analfabetule !

  2. ,,linia care desparte Marea Ohotsk şi Oceanul Indian.”- grea e geografia asta, cand nu ti-a placut in clasa a 6-a!!

  3. Planul a fost dejucat.
    Planul era
    Rusia intra ca in branza in Ucraina, occidentul cedeaza in 1 saptamana, Rusia invadeaza Europa, Anglia intervine masiv, Rusia intra in Polonia, de frica Ungaria Serbia si Bulgaria se aliaza cu Rusia, Romania e ciopartita dupa planul 1918.Sua intervine, Rusia intra pana la Paris tot ce e pana acolo devine teritoriu rus ungar sarb si bulgar. O lume semilibera mai ramanea din Spania rest Franta si Portugia fara sa supere Rusia un soi de RDG. America ar fi fost atacata rapid de China care sa controleze continentul american cu sprijin rus. Coree devin pamant chinez. Tarile din sud considerate sclave, neinteresante. Anglia si Australia declarate taramuri interzise, distruse si radioactiv contaminate. Japonia ar fi primit acelasi statut ca Rdg alaturi de Pilipine, Indonezia si Zeilanda. India considerata lumea a 3a.Orientul impartit intre Iran si Siria, Turcia teritoriu oriental jihadist. America Centrala si de Sud un aer de libertate al europenilor refugiati de unde se vor naste rezistente.
    China Rusia Siria Iran si satelitii lor noile superputeri…

  4. Planul dejucat de instruirea armatei ucrainiene de urmatoarele forte.
    -instructori militari romani pentru aparare cyber si arme rusesti lupta teren conditii dificile.
    -instructori englezi pentru suport arme moderne, tehnici de operațiuni speciale, comunicatii.
    -instructori americani pt tehnici de, ambuscada si camuflaj tehnici de supravietuire si utilizare arme moderne aeriene.
    -instructori polonezi pentru degajare rapida, atac in forta artilerie, intarire supliment forta si aprovizionari
    -alti tehnicieni militari occidentali operatiuni diverse…

  5. Mai degraba incepe partea asiatica a scenariului.
    Rusia tine ”ocupata” Japonia si China isi rezolva mai usor problemele !!!

  6. Bancul lunii :

    Se întoarce pe Pământ un cosmonaut rus după mai multe luni în spațiu și comandantul îl pune la curent cu ultimele evenimente:
    – Conform președintelui Putin desfășurăm o operațiune militară specială în Ucraina. De fapt, este un conflict între Rusia și NATO pentru a se stabili cine va domina lumea în următoarea sută de ani.
    – Care e situația acum?
    – Am pierdut peste 15.000 de soldați, 6 generali, 500 de tancuri, 3 nave, 100 de avioane și 1000 de camioane și transportoare blindate.
    Cosmonautul cutremurat întreabă:
    – Și NATO?
    – NATO încă n-a sosit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger