AcasăȘTIRI EXTERNEMai are două vieți. Israel a încercat să-l ucidă de șapte ori...

Mai are două vieți. Israel a încercat să-l ucidă de șapte ori pe șeful militar al Hamas.

Mai are două vieți. Israel a încercat să-l ucidă de șapte ori pe șeful militar al Hamas.

Armata israeliană a încercat să-l omoare pe șeful aripii armate a Hamas, Muhammad Deif, în cel puțin două ocazii, în timpul escaladării noilor violențe israeliano-palestiniene, dar ar fi scăpat și ar fi nevătămat, cred serviciile militare de informații.

Abia astăzi aceste informații sunt autorizate pentru publicare. De-a lungul campaniei desfășurate de IDF (forțele armate ale Israelului) în Fâșia Gaza împotriva Hamas, armata a indicat că unul dintre obiectivele sale principale a fost uciderea liderilor grupului terorist Hamas, care s-au ascuns în mare parte pentru a evita atacurile IDF.

Muhammad Deif figurează pe lista celor mai căutați oameni de către Israel de mai bine de 25 de ani, pentru implicarea sa într-un număr semnificativ de atacuri teroriste. Militarii îl consideră pe Deif ca un comandant de teren competent.

Înainte de cele două tentative eșuate de asasinat ale Israelului în această lună, serviciile de securitate israeliene au încercat să-l omoare pe Deif de cel puțin cinci ori de-a lungul anilor.

A lăsat un ochi israelienilor

Prima astfel de încercare a avut loc în 2001, a doua în 2002 – în care Deif a fost rănit și și-a pierdut un ochi – și a treia un an mai târziu.

În urma tot unui atac, în 2006, Muhammad Deif a fost grav rănit, nemaiputând să-și folosească picioarele și o mână, scrie Times of Israel.

În 2014, în timpul războiului din Gaza care a avut loc în acel an, Israelul a încercat să-l omoare din nou pe Deif, dar l-a scăpat printre degete.

Însă soția sa, fiul lor nou-născut și fiica de trei ani au fost uciși. Chiar dacă statul evreu a crezut inițial că l-a ucis pe Deif în acest atac, s-a dovedit că el a supraviețuit în cele din urmă. Muhammad Deif mai are acum două vieți.

 

author avatar
Tudor Borcea
733 afisari

2 COMENTARII

  1. dupa care reguli se conteaza vietile ????????? cum s ar zice ghinion sau un argument sa se bombardeze pe unul care unde este in definitiv cu toate tehnicile si satelitii lor????????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger