AcasăȘTIRI EXTERNEMahării Big Oil încasează bonusuri de pe urma politicilor climatice

Mahării Big Oil încasează bonusuri de pe urma politicilor climatice

Compensațiile directorilor din industria petrolului sunt legate de noul trend global ESG – environmental, social, governance.

Sectorul energetic a revenit anul acesta, iar cererea de petrol și gaze pe fondul unei oferte mai mici a dus la o creștere a prețurilor. Acest lucru ar putea stimula companiile să producă mai mult, dar în același timp, compensarea pentru tranziția energetică vizează creșterea.

La Shell, bonusul anual pentru 2021 este calculat la 120% din salariul de bază pentru CEO și director financiar, care înseamnă 1.842.530 USD, respectiv, 1.200.900 USD.

Din 2018,Royal Dutch Shell a devenit  prima companie importantă care a legat ESG de plata salariilor, alocând 10% din planurile de stimulente pe termen lung (LTIP) la reducerea emisiilor de carbon.

BP a urmat exemplul, folosind măsuri ESG atât în ​​bonusurile anuale, cât și în LTIP.

Companii petroliere din SUA, precum Chevron și Marathon Oil, au adăugat obiective ale “tranziției energetice” la planurile de compensare a executivilor.

Giganții petrolului și gazelor se alătură zecilor de corporații publice din toate sectoarele – inclusiv Apple, Clorox, PepsiCo și Starbucks – care leagă ESG de plata directorilor executivi.

Caterpillar a anunțat înființarea unui post de “director de strategie pentru sustenabilitate și strategie” și a declarat că va lega acum o parte din compensația executivă cu ESG.

Un sondaj din 2020, adresat membrilor consiliilor de administrație și directorilor superiori, a relevat că aproape patru din cinci respondenți (78%) intenționează să schimbe modul în care utilizează ESG cu planurile lor de stimulare a executivilor în următorii trei ani.

Începând cu anul trecut, 51% din companiile S&P 500 au folosit o formă de măsurare ESG în strategiile  de compensare, potrivit unui raport al consultanței Willis Tower Watson, citat de CNBC.

Jumătate dintre companii includ ESG în bonusurile anuale sau în planurile de stimulare. Un raport similar al PwC a constatat că 45% dintre firmele cotate FTSE 100 la bursa din Londra aveau un obiectiv ESG în bonusul anual, LTIP sau ambele.

“Vom continua să vedem creșterea procentului de companii care leagă ESG de plata directorilor executivi. Există o schimbare, mai ales în bonusuri anuale și stimulente pe termen lung”, spune Kenneth Kuk, analist la  Willis Towers Watson.

author avatar
Radu Jacotă
236 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger