AcasăȘTIRI EXTERNEMagnatul Bloomberg îi ajută pe foștii pușcăriași să voteze. Cu 16 milioane...

Magnatul Bloomberg îi ajută pe foștii pușcăriași să voteze. Cu 16 milioane USD!

Miliardarul Michael Bloomberg a strâns peste 16 milioane de dolari pentru a-i ajuta pe foşti infractori din Florida să poată să voteze în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Același Bloomberg a anunțat că va cheltui cel puțin 100 de milioane de dolari pentru a susține campania lui Joe Biden în acest stat.

În 2018, 64% din locuitorii statului Florida au votat în favoarea Amendamentului 4, care permite delincvenţilor eliberaţi din închisoare să voteze în alegeri dacă nu au fost condamnaţi anterior pentru crimă sau delicte cu caracter sexual. Însă în 2019, guvernatorul Ron DeSantis şi legislativul majoritar republican din acest stat au adoptat un proiect de lege care îi obligă pe foştii puşcăriaşi să plătească toate amenzile şi taxele pentru a putea vota. O curte de apel cu majoritate republicană a decis luna aceasta că “legea DeSantis” va fi aplicată şi pentru alegerile din luna noiembrie. Florida Rights Restoration Coalition (FRRC), care a colectat deja 20 de milioane de dolari, se implică pentru a plăti amenzi, despăgubiri şi taxe judiciare pentru mii de foşti condamnaţi care şi-au ispăşit pedeapsa cu închisoarea în penitenciare din stat.

FRRC a estimat că strângerea de fonduri a lui Bloomberg (realizată cu alți miliardari, printre care CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, fostul manager de fonduri speculative Michael Novogratz și producătorul de film Jeffrey Katzenberg)a achitat deja obligațiile monetare pentru 32.000 de foști condamnați. Pentru același lucru activează și vedete din baschetul american -500.000 de dolari din partea lui Michael Jordan și 100.000 de la organizația More Than a Vote, condusă de LeBron James. În plus, există și alți donatori importanți: companiile Warner Music, Levi Strauss, MTV, Comedy Central şi francizele NBA Orlando Magic şi Miami Heat. Lupta electorală pentru Florida este crucială: cel mai mare dintre statele-cheie (cu 29 de mari electori) poate influența cu mii de voturi scrutinul din noiembrie.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
121 afisari

1 COMENTARIU

  1. ca misto asociere intre sponsorizare de borfasi si sustinerea lui baiden!!!!!sa mai faca alergari prin biroul oval in direct?????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger