AcasăȘTIRI EXTERNEMaghiarii şi-au "cusut" buzunarul: nu mai scot bani nici pentru haine. Ce...

Maghiarii şi-au „cusut” buzunarul: nu mai scot bani nici pentru haine. Ce soluţii au găsit ca să-şi cumpere de îmbrăcat

Ungurii au început să se adapteze la o inflaţie mai mare, iar în lunile următoare efectul înăspririi bugetului (de exemplu din cauza modificărilor legate de impozitul unic pentru independenți și micii întreprinzători) ar putea întări şi mai mult acest aspect.

Consumul pare să fi început să încetinească puternic. În primul rând, magazinele de produse second hand au înregistrat creşteri, ceea ce se datorează, de asemenea, inflației.

Magazinele nealimentare au pierdut clienţi

Rectificarea bugetelor familiei a redus cifra de afaceri a magazinelor nealimentare cu 0,8% pe lună.

Se poate observa foarte bine şi în cazul comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule că din cauza transformării regulilor detaliate de reglementare a prețurilor, alimentările anticipate în iulie au diminuat puternic cifra de afaceri înregistrată în luna august, însă cererea de combustibil este încă mult mai mare în comparaţie cu anul precedent, ceea ce se datorează plafonării preţurilor, încă aflată în vigoare.

Aşadar, practic, în Ungaria numai magazinele second-hand mai vând bine: doar cifra de afaceri anuală a magazinelor cu produse la mâna a doua a crescut, ceea ce indică din nou creşterea sensibilităţii la preţ a consumatorilor, precum şi modificarea obiceiurilor de cumpărături, a mai spus analistul, potrivit căruia, frânarea puternică a consumului este din ce în ce mai vizibilă în trimestrul trei.

Şi criza se va adânci…

În următoarele luni situaţia se poate deteriora şi mai mult, deoarece puterea de cumpărare se va diminia şi mai mult, iar veniturile reale nete vor intra pe minus din cauza inflaţiei ridicate.

Potrivit perspectivelor actuale, vânzările cu amănuntul vor scădea cel mai probabil în ultimul trimestru al acestui an și primul trimestru al anului 2023.

author avatar
Andrei Ștefan
1.058 afisari

3 COMENTARII

 1. Într-o scrisoare care a făcut furori în Europa, generalul francez Christian Blanchon i-a lăudat pe cetățenii care au refuzat serurile experimentale numite „vaccinuri” anti-Covid.

  ,,În ciuda celor doi ani de campanii de presiune, politici discriminatorii, excluziune socială, pierdere a veniturilor, amenințări și învinovățirea pentru moartea altora, generalul francez le-a mulțumit „nevaccinaților” pentru puterea, curajul și exemplul pe care l-au dat:
  Chiar dacă aș fi fost complet vaccinat, i-aș admira pe cei nevaccinați pentru că au rezistat în fața celei mai mari presiuni la care am asistat vreodată, inclusiv din partea soților/soțiilor, părinților, copiilor, prietenilor, colegilor și medicilor.
  Oamenii care au fost capabili să manifeste o asemenea personalitate, curaj și o astfel de capacitate critică întruchipează, fără îndoială, ceea ce este mai bun în umanitate.
  Acești oameni se află peste tot, în toate categoriile de vârstă, la toate nivelurile de educație, în toate țările și în toate zonele de gândire.
  Ei sunt aparte; aceștia sunt soldații pe care orice armată a luminii dorește să-i aibă în rândurile ei.
  Ei sunt părinții pe care fiecare copil dorește să-i aibă și copiii pe care fiecare părinte visează să-i aibă.
  Sunt ființe umane peste medie în societăților lor; sunt esența popoarelor care au construit toate culturile și au cucerit noi orizonturi.
  Ei sunt acolo, lângă tine, par normali, dar sunt supereroi.
  Au făcut ceea ce alții nu puteau face; au fost brazii care a rezistat în fața uraganului de insulte, discriminare și excludere socială.
  Și au făcut asta pentru că au crezut că sunt singuri.
  Excluși de la mesele de Crăciun ale familiilor lor, ei nu au trăit niciodată o experiență atât de dură. Și-au pierdut locurile de muncă, și-au compromis cariera și au rămas fără bani… dar nu le-a păsat. Au suferit o discriminare într-un grad incomensurabil, au suferit denunțuri, trădări și umilințe… dar au continuat.
  Niciodată până acum în omenire nu a existat o asemenea lepădare [de asemenea proporții] de alți oameni; acum știm cine sunt cei de neînvins de pe planeta Pământ.
  Femei, bărbați, bătrâni, tineri, bogați, săraci, de toate rasele și de toate religiile, cei nevaccinați, cei aleși să stea în arca invizibilă, singurii care au reușit să nu se dea bătuți când totul se năruia în jur.
  Ați trecut un test de neimaginat, pe care mulți dintre cei mai puternici soldați din Marină, membri din trupe de comando, berete verzi, astronauți și genii nu l-au putut trece.
  Sunt de aceeași calitate cu a celor mai mari oameni care au trăit vreodată, acei eroi născuți printre oamenii obișnuiți, care strălucesc în întuneric.’’

 2. Victor Orban este o valoare politica prea mare sa dea mina cu o hoasca expirata care distruge Europa

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri