AcasăȘTIRI EXTERNEMafia napoletană, împotriva sirenelor de pe ambulanțe. Sună ca cele ale poliției

Mafia napoletană, împotriva sirenelor de pe ambulanțe. Sună ca cele ale poliției

Mafia napoletană, împotriva sirenelor de pe ambulanțe. Sună ca cele ale poliției

Între o ambulanță și o mașină de poliție, diferențele sonore și luminoase nu sunt întotdeauna evidente. Mai ales pentru clienți și vânzătorii de droguri.

Sirenele lor puternice și luminile intermitente mai mult sau mai puțin similare cu cele ale poliției nu ajută să se facă diferența. Această situație enervează teribil mafia din Napoli, care nu ezită să amenințe.

Faptele datează de la începutul lunii februarie 2021, când o ambulanță care trecea cu viteză prin cartierul spaniol al orașului a fost vizată de Camorra, notoria mafie napoletană. Doi bărbați aflați pe o motocicletă au început să lovească parbrizul vehiculului, strigând la ambulanțieri.

„Nu ai înțeles că nu-ți poți folosi sirena aici? Opriți-o sau vă vom împușca”, a spus unul dintre cei doi mafioti, scrie The Times. Panicați, paramedicii au solicitat protecția poliției.

Dacă mafia urăște atât de mult sirenele și luminile de pe ambulanțe, aceasta este pentru că aceste vehicule perturbă în principal traficul de droguri. Clienți și dealeri deopotrivă cad în capcana de a confunda trecerea unei ambulanțe cu un raid al poliției.

Atacuri și amenințări repetate

Nu este prima dată când astfel de amenințări au apărut din rândurile mafiei din Napoli. Este însă clar că în cele din urmă dau roade: unele ambulanțe locale, în special în Sanità și Traiano, folosesc sirenele și semnalele suminoase doar atunci când părăsesc aceste cartiere.

A fi paramedic este un loc de muncă cu risc ridicat în acest oraș din sudul Italiei. Pentru că atunci când mafia nu îi atacă, rudele pacienților sunt cele care se dedau la agresiuni, scrie Korii/Slate.

Mai multe rude ale pacienților decedați au atacat în mai multe rânduri personalul ambulanțelor din Napoli, pe care l-au considerat responsabili de decesele apropiaților. În total, au existat aproape 300 de astfel de atacuri în ultimii trei ani,

 

author avatar
Tudor Borcea