AcasăȘTIRI EXTERNEMafia calabreză. Unul dintre nașii 'Ndrangheta, arestat la Madrid

Mafia calabreză. Unul dintre nașii ‘Ndrangheta, arestat la Madrid

Mafia calabreză. Unul dintre nașii 'Ndrangheta, arestat la Madrid

Poliția spaniolă a anunțat joi, 5 august, că l-a arestat la Madrid pe Domenico Paviglianiti, unul dintre principalii lideri ai ‘Ndrangheta „ unul dintre cei mai căutați fugari ai Italiei”.

Paviglianiti (60 de ani) a fost arestat în plină zi, când mergea pe o stradă din capitala Spaniei, în cadrul unei operațiuni comune cu carabinierii italieni.

Domenico Paviglianiti, „considerat unul dintre cei mai căutați fugari ai Italiei, a fost arestat fiind în posesia unor documente portugheze false, șase telefoane mobile și aproape 6.000 de euro în numerar”, a comunicat poliția.

Condamnat la 30 de ani

Potrivit poliției spaniole, Paviglianiti a fost condamnat în 2005 la 30 de ani de închisoare după ce a fost arestat în Spania în 1996 și apoi extrădat în Italia în 1999. Acuzat în special de o crimă pentru care a fost condamnat la 16 ani de închisoare, are 11 ani și opt luni de executat.

Domenico Paviglianiti reușise să fie eliberat în 2019, din cauza unui viciu judiciar, după ce a petrecut mai bine de 20 de ani după gratii. Însă un nou mandat de arestare fusese emis pe numele lui, după o decizie judiciară care a anulat eliberarea acestuia.

„Il capo di tutti capi”

După ce a plecat în Spania după eliberare, poliția a reușit să-l urmărească localizând o parte a familiei sale în Barcelona, ​​unde s-a refugiat câteva luni după eliberare înainte de a se muta la Madrid.

El a rămas „în opinia anchetatorilor, una dintre principalele persoane responsabile de criminalitatea organizată din Calabria” , potrivit comunicatului poliției, scrie Rtbf.

Paviglianiti este supranumit „il capo di tutti capi” de mass-media italiană, pentru rolul său în crimele comise în anii 1980 și 1990, în special în timpul unui război al clanurilor din cadrul ‘Ndrangheta.

Cocaină și crime

În martie, un alt naș al ‘Ndrangheta , identificat de Garda Civilă Spaniolă doar cu inițialele sale G.R., a fost arestat la Barcelona.

Cu sediul în Calabria, în sudul Italiei, ‘Ndrangheta este considerat unul dintre cele mai bogate și mai puternice sindicate ale criminalității datorită controlului său asupra unei mari cantități de cocaină care intră în Europa.

‘Ndrangheta și-a extins activitățile în întreaga lume, devenind mai redutabilă decât Cosa Nostra din Sicilia.

author avatar
Tudor Borcea
474 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger