AcasăȘTIRI EXTERNEMafia albaneză a drogurilor terorizează orașele din Marea Britanie. Gangsterii postează înregistrări...

Mafia albaneză a drogurilor terorizează orașele din Marea Britanie. Gangsterii postează înregistrări șocante pe TikTok – FOTO

Mafia albaneză a drogurilor terorizează orașele din Marea Britanie. Gangsterii postează înregistrări șocante pe TikTok - FOTO / Foto: printscreen

Gangsteri albanezi nemiloși folosesc videoclipuri ultraviolente pe rețelele de socializare pentru a contribui la un „război suburban secret” pentru controlul profitabilelor afaceri cu canabis din Marea Britanie.

 

Înregistrările șocante de pe TikTok îi arată pe șefii bandelor din Albania folosind răpiri, detenție falsă și bătăi brutale pentru a-și impune autoritatea asupra rețelei de fabrici de droguri ascunse în casele rezidențiale din Marea Britanie.

Campanie sângeroasă pe social media

Videoclipurile, unele cu peste 10.000 de vizualizări, prezintă victimele grav rănite care țipă de durere sau imploră ajutor, pentru a servi drept avertisment dur cu privire la ceea ce li se întâmplă celor care încearcă să le strice socotelile.

Criminaliștii au declarat că bandele albaneze au organizat cu grijă o campanie sângeroasă pe rețelele de socializare pentru a-și face reclamă în fața rețelelor criminale rivale și pentru a încerca să atragă noi recruți.

O investigație sub acoperire realizată de Daily Mail a dezvăluit, de asemenea, modul în care traficanții de persoane ofereau migranților ilegali șansa de a lucra în casele unde se produce canabis din Marea Britanie, pentru a-și plăti datoriile la sosirea pe teritoriul regatului.

Acest lucru survine după ce sindicatul Border Force l-a avertizat pe ministrul de Interne că valul de imigranți criminali reprezintă un „risc semnificativ” pentru securitatea națională, solicitanții de azil tradiționali fiind înlocuiți de „tineri de sex masculin în formă” cu legături suspecte cu crima organizată.

Albanezii au reprezentat aproximativ 60% dintre migranții de pe Canalul Mânecii în timpul verii, iar până la 7.000 de persoane ar fi ajuns în Marea Britanie până acum în acest an, mulți dintre ei având temeri că au fost atrași în lumea criminală brutală.

Albania a avut cel mai mare număr de cetățeni străini în închisorile engleze și galeze anul trecut, cu 1.528 de deținuți, aproape dublu față de următoarea țară ca număr.

„Răul vine de la noi”

Un videoclip pe TikTok cu titlul „răul vine de la noi”, cu peste 11.000 de vizualizări, arată un gangster albanez care interoghează un prizonier cu ochii umflați de lovituri pentru a-l forța să mărturisească că a intrat în fabrica lor de canabis și să dea numele celui care l-a trimis.

Un al doilea bărbat din același videoclip este filmat în timp ce este amenințat cu alte violențe de către un bărbat care nu apare în cadru, dacă refuză să vorbească și este pus să deschidă gura pentru a arăta cum dinții i-au fost deja sparți. El descrie cum au vizat o casă de canabis de pe o stradă rezidențială din Slough, Berkshire.

O altă înregistrare video, ștearsă recent, arată un bărbat însângerat care se vaită de durere în timp ce este bătut cu brutalitate, iar unul dintre agresori este auzit strigând în albaneză: „Torturați-l până când va da numele celorlalți membri ai bandei sale”.

Se aude, de asemenea, un strigăt „Omoară-l. Nu-l lăsați să plece”. Înregistrarea, care a avut aproape 10.000 de vizualizări înainte de a fi eliminată, a fost subtitrată: „Hoțul din casa de canabis din Anglia a fost prins de albanezi”.

O a treia înregistrare video arată cinci albanezi înarmați cu cuțite, macete și topoare dansând în ritm de rap în imagini cu titlul: „Gata să spargem casele de canabis”. O altă înregistrare video arată o bandă mascată înarmată cu macete, cuțite și ciocane care sparge ușa de la intrare a unei case de canabis, despre care se spune că se află în Londra.

„Nu au nimic de pierdut. Vor doar să preia controlul”

Ervin Karamuço, profesor de criminologie la Universitatea din Tirana, a declarat că operațiunile de droguri ale bandelor de crimă organizată albaneze rivalizează acum cu cele ale mafiei italiene.

El a declarat: „Aceste postări nu au doar rolul de a intimida, ci și de a-și face reclamă ca fiind cele mai puternice grupuri criminale pentru a încuraja noi recrutări”. „Este un fel de competiție. Se luptă pentru controlul unor zone și spun «suntem mult mai puternici decât banda rivală, așa că alăturați-vă nouă»”.

„Aceste grupări controlează deja zone mari din suburbiile Londrei și din alte părți ale țării. Sunt foarte violente. Nu au nimic de pierdut. Vor doar să preia controlul și să se îmbogățească”.

De asemenea, bandele încearcă să atragă noi membri prin utilizarea rețelelor de socializare pentru a-și etala viața luxoasă și pentru a-și arăta mașinile și accesoriile scumpe, a mai spus el.

„La început, aceste grupări foloseau doar arme, acum folosesc tehnologia. Devin mai inteligente și mai sofisticate, cu tipi foarte deștepți care cunosc cea mai bună modalitate de a exploata social media. Este o campanie foarte bine organizată.

Videoclipurile șocante au apărut pe fondul unei serii de cazuri sumbre care evidențiază amploarea și brutalitatea războiului suburban purtat între bandele rivale albaneze și, uneori, britanice, în orașe de la Tunbridge Wells la Taunton.

TikTok a eliminat videoclipurile și a interzis mai multe dintre conturi după ce a fost alertat de Daily Mail. Un purtător de cuvânt al gigantului social media a declarat: „Ghidul comunității TikTok arată clar că interzicem conținutul violent pe platformă. Nu permitem ca oamenii să folosească platforma noastră pentru a amenința, incita sau descrie violența și orice conținut care încalcă aceste politici va fi eliminat”.

author avatar
Tudor Borcea