AcasăȘTIRI EXTERNEMacron vrea și el niște contracte militare. Franța, cu ochii pe banii...

Macron vrea și el niște contracte militare. Franța, cu ochii pe banii României!

Franța strange șurubul. Nevaccinații, excluși din restaurante, trenuri sau avioane, chiar cu test negativ

Preşedinţii României, Klaus Iohannis, şi Franţei, Emmanuel Macron, s-au întâlnit, miercuri dimineaţa, la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din judeţul Constanţa. Cu o zi în urmă, Macron s-a văzut cu cei 500 de militari francezi dislocați pe flancul estic al NATO.

Macron le-a adresat mulţumiri militarilor francezi şi aliaţi prezenţi în România în actualul context internaţional.

Emmanuel Macron, vizită la baza militară de la Kogălniceanu

„Vreau totodată să mulţumesc Armatei Române pentru cum v-au primit, pentru cooperarea pe care a ştiut să o construiască şi să le mulţumesc tuturor aliaţilor prezenţi, în mod special aliaţilor noştri americani, care sunt reprezentaţi aici şi care joacă un rol esenţial pe flancul de Est al Alianţei”, a spus preşedintele Franţei.

El a subliniat importanţa pe care a avut-o reacţia rapidă a aliaţilor din NATO, inclusiv a Franţei, care au desfăşurat forţe suplimentare în ţările de pe flancul estic.

„Deplasându-vă atât de repede (…), aţi contribuit la consolidarea acestui parteneriat, dar şi la clădirea a ceva şi mai preţios între naţiuni şi între armate, încrederea. Şi în mod particular încrederea prietenilor noştri români şi a întreg flancului estic al Europei şi alianţei noastre. Acest lucru este nepreţuit”, a subliniat preşedintele Franţei.

România a intrat pe radarul lui Macron

Macron s-a referit şi la războiul din Ucraina. Preşedintele Franței a scris pe Twitter că războiul este o realitate în Ucraina și se află la porţile României, amenințând întreaga Europă. Macron consideră fundamentală implicarea militarilor francezi pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei.

„Războiul este o realitate în Ucraina. Este la porţile României şi ameninţă întregul nostru continent. La frontierele Uniunii noastre europene, pentru a preveni orice tentativă de destabilizare şi de agresiune împotriva Europei, implicarea forţelor noastre este fundamentală”, a scris Macron pe Twitter.

El a distribuit şi o postare referitoare la desfăşurarea trupelor franceze pe Flancul estic al NATO.

author avatar
Andreea Vlad
614 afisari

5 COMENTARII

  1. ALT PO…PO…NAR, CARE NE IUBESTE MAXIM….PROSTILOR TREBUIE SA LE SPUI VORBE FRUMOASE…..

  2. „niste-contracte-militare”
    -pentru ca prin grija si opu.ul lu Ciolosh\
    contractele „de la guvern la guvern” nu sunt supuse controlului parlamentar,
    credem ca cimpanzeul ciuca poate sa semneze hartiile…..

  3. Pai avem corvete. Ne poate imprumuta 1-2 – 3 pana le construieste. Apoi poate ne da din submarinele australe dar si portelicopterul Mistral.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger