AcasăȘTIRI EXTERNEMacron stârnește iar lumea musulmană! A găsit soluția pentru eradicarea islamiştilor radicali

Macron stârnește iar lumea musulmană! A găsit soluția pentru eradicarea islamiştilor radicali

Emmanuel MacronMacron stârnește iar lumea musulmană! A găsit soluția pentru eradicarea islamiştilor radicali

Președintele francez Emmanuel Macron a primit, miercuri, aprobarea cabinetului pentru un proiect de lege care vizează „islamismul radical” în urma unui val de atacuri teroriste, care au avut loc în toamna acestui an. O mișcare pe care comunitatea musulmană din Franța, cea mai mare din Europa, s-ar putea să nu privească cu ochi buni.

Textul a fost inițial intitulat proiectul de lege „anti-separatism”, un termen pe care Macron l-a folosit pentru a se referi la islamiștii radicali din societatea dominantă. În urma criticilor aduse acestui termen, este acum numit „proiect de lege pentru întărirea valorilor republicane”, în special secularism și libertate de exprimare.

Premierul Jean Castex a ţinut să precizeze că această lege „nu este îndreptată împotriva religiilor, şi în nici un caz împotriva religiei musulmane în special”. În ciuda acestor prudenţe legate de termeni, legea riscă să provoace noi polemici.

Nu religiile sunt vizate, ci o ideologie prejudiciabilă purtând numele de islamism radical, a mai spus primul ministru. Și tot el a mai precizat că legea nu privează pe nimeni de libertate, ci dimpotrivă „este o lege a libertăţii, o lege a protecţiei, o lege a emanicpării în faţa fundamentalismului religios”.

O lege radicală împotriva separatismului islamic

Legea urmează să fie dezbătută în cadrul Parlamentului începând cu luna ianuarie şi această fază se anunţă delicată, poate chiar tumultoasă pentru că, aşa cum arată specialiştii, ea afectează totuşi anumite libertăţi şi instituie noi delicte, potrivit France 24.

Câteva puncte principale din conţinutul legii:

  • copiii vor fi şcolarizaţi în mod obligatoriu de la vârsta de trei ani;
  • sunt prevăzute condiţii clare de neutralitate religioasă în cadrul serviciilor publice şi măsuri de protecţia a acestora;
  • vor exista reguli clare pentru controlul asociaţiilor, astfel încât ele să nu depindă de reţele islamiste;
  • se vor institui reguli privind finanţarea locurilor de cult, tocmai pentru ca banii veniţi din străinătate să nu devină şi instrumente de îndoctrinare anti-franceză şi anti-democratică.

Proiectul de lege corespunde unor nelinişti exprimate de majoritatea francezilor în legătură cu activismul islamist în Franţa, cu ameninţarea teroristă şi jihadistă, şi cu spălarea pe creier operată de islamiştii radicali.

Decapitatea profesorului de istorie Samuel Paty, pe 16 octombrie anul acesta, pe motivul că le-a arătat elevilor în clasă caricaturi ale profetului Mahomed, a fost, într-un fel, picătura care a vărsat paharul.

author avatar
Andreea Vlad
664 afisari

8 COMENTARII

  1. Cum adica neutru? Astia i ca la sexul in Germania barbat, femeie si neutru adica nici barbat nici femeie nici sani nici pasarica nici cuc nici barba mai sanatos i fatalaul ca are o senitatate de virgina.
    Ce religiea ai. Pa sa stiti ca sunt neutru.
    Deci nu din religie vine crima aia odioasa ci din proasta ei intelegere sau mai bine spus din predarea ei prost la minaret.
    Atunci aduci niste imami de isprava si ai terminat problema ca ai nostrii din Dobrogea da ca tot suntem oaia fotbalului White ⚽ Life ⚽ Matter…
    Inseamna ca in Franta undeva procesul educational da eroarla asemenea crima, ori e posibil si asta e turat la max sa dea erori.

  2. asta este sobolanul lui Rothschild, macrou, sau mai corect spus priviti-o pe macrou.asta ca sa intelegeti de ce Anglia a iesit din bordelul ala al Vaticanului.Replica Reginei spune totul despre bordelul ala penal de Bruxelles : „There is no need,i understand everything!” https://www.youtube.com/watch?v=iVXGG3koh-Q

  3. Anglia a iesit ca ea a fost imperiu. Cum sa spui la un imperiu ma fa aia aia cutare nu mai faci ulei. Apoi Anglia nu intelege marxismul poate e mai bine chiar daca nu intelege empiric sau metodic.

  4. Pai stai ma pai imi zice mie regina… imi interzice Eba, Petrov, Macovei Soros, Luluta, stii caricaturi de Popas, ce sa fac eu cu banu si tara mea?

  5. Problema islamica apartine strict Stapanilor lui macrou si ai celorlalti trepadusi de la Bruxelles. si anume +Vaticanului+ pentru ca Oamenii in negru(iHS) ai Vaticanului au creat aceasta religie.zilele trecute ati aflat motivul real pentru care iHS-ul si-a adus armatele(migrantii) in Europa.Bancherii Internationali(mafia evreo khazara precum Soros Rothschild Rockfeller JP Morgan…..) ai Vaticanului finanteaza razboiul pe care Vaticanul si Familiile Dinastice ce inchid Cercul il pregatesc, in mod special impotriva tarilor ortodoxe,ele sunt Target-UL.cu ocazia asta ati aflat si cine a fost in spatele crizei economice(indusa in mod voit) din Grecia 😮 tara se cucereste economic sau prin sabie(razboi).Grecia este o tara ortodoxa.in spatele miscarii BLM din America tot +Ei+ sunt.Grecia nu a putut fi cucerita pentru ca Biserica Ortodoxa Greaca este puternica,iar poporul grec impreuna cu oameni patrioti si nationalisti din institutiile de forta au respins „asaltul” economic.ce s-a intamplat in Grecia a fost o joaca de copii pe langa ce urmeaza.Nu uitati de China.China apartine Vaticanului asa cum multe alte tari/colonii apartin +iHS+ https://www.youtube.com/watch?v=L7RWfZoJICc

  6. de la 2:30:50 https://www.youtube.com/watch?v=a5TAqq39N9U : desenul de pe nisip si explicatiile navigatorului englez date Lordului nipon : tara voastra numai este a voastra ci o gubernie a Vaticanului,iar voi sunteti sclavii Lor…… +iHS+ uL Vaticanului si-a transmis Puterea inclusiv prin intermediul filmelor.mai ales prin intermediul filmelor.Motivul real pentru care Japonia a primit doua torpile una la Nagasaki si una la Hiroshima este pentru ca Establismentul Nipon nu a vrut sa se supuna Vaticanului.

  7. Adrian Pavel: Măcar știi să definești corect Globalismul? Poate acolo a fost o greșeală de exprimare cu cei ,,trei ani” gata, săriși repede să ne arăți inteligența ta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger