AcasăȘTIRI EXTERNEMacron: „Puțin probabilă intrarea Ucrainei în NATO” / „Occidentalii care îmi dau...

Macron: „Puțin probabilă intrarea Ucrainei în NATO” / „Occidentalii care îmi dau lecții de morală să-mi explice cu cine vor sta la masă”

Macron: „Puțin probabilă intrarea Ucrainei în NATO” / „Occidentalii care îmi dau lecții de morală să-mi explice cu cine vor sta la masă” / Foto: Facebook

Președintele Franței, Emmanuel Macron, insistă asupra necesității de a oferi „garanții de securitate” Ucrainei, dar și Rusiei, la finalul conflictului.

Gândindu-se la viitoarele negocieri de pace, deocamdată încă ipotetice, Emmanuel Macron oferă din nou promisiuni Kremlinului.

„Ar fi percepută de Rusia ca o confruntare”

Șeful statului a declarat miercuri că intrarea Ucrainei în NATO ar fi văzută de Rusia ca o confruntare și că nu este „cel mai probabil scenariu”.

„Intrarea Ucrainei în NATO ar fi percepută de Rusia ca o confruntare. Nu v-o puteți imagina cu această Rusie”, a declarat el într-un interviu acordat cotidianului francez Le Monde, cotidianului american Wall Street Journal și ziarului libanez An Nahar.

„Indiferent dacă Ucraina aderă sau nu la NATO – și acesta nu este cel mai probabil scenariu – va trebui să primească garanții de securitate cu atât mai solide cu cât a fost atacată de Rusia”, a continuat el, informează 20 Minutes. Emmanuel Macron a insistat astfel asupra necesității de a oferi „garanții de securitate” Ucrainei, dar și Rusiei la finalul conflictului ucrainean, o poziție care i-a adus critici puternice la Kiev și în Europa de Est.

„În cele din urmă, toată lumea va trebui să se așeze în jurul mesei. Și astfel, toți europenii și occidentalii care îmi dau lecții de morală ar trebui să-mi explice cu cine vor sta la masă”, a spus el. „Nu vreau ca chinezii și turcii să fie singurii care negociază a doua zi”, a spus el, referindu-se la eforturile de mediere ale diplomației turce.

Europa trebuie să-și regândească „autonomia strategică”

De asemenea, președintele francez a pledat din nou pentru autonomia strategică a Europei, în cadrul NATO, dar cu o mai mică dependență față de SUA. „Nu există o arhitectură de securitate pentru Europa fără autonomie strategică, în NATO și cu NATO, dar nu depinzând de NATO”.

„O alianță nu este ceva de care depind, este ceva pe care aleg (…) Trebuie să ne regândim autonomia strategică”, a insistat el. „Europa trebuie să câștige autonomie tehnologică și de capacități, inclusiv în raport cu Statele Unite”, a mai insistat liderul de la Elysee.

author avatar
Tudor Borcea
486 afisari

9 COMENTARII

  1. Franta si Austria cu ce drept vand arme nucleare peste tot prin ASIA??!!!????

    • Pompierul-piroman sa ne lase….canta la alta masa lautar de doi bani jumate

      • Cum e cu fabrica de pasapoarte false si rabinulYamatasula din Austria???Dar cu rabinYamatasullenberg dinPanama???

        • Ce cauta satanistii astia peste tot inEuropa?????????Daca va place asademult satanismul mergeti la dracu…..AMIN…Aleluiaaaaa

    • mafiaThalesAerospace cu ce drept asasineaza nonstop „printesaDiana” cuGSM/GPSsiQRS11
      Ati omorat mii de oameni cu escrocheria asta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger