AcasăȘTIRI EXTERNEMacron declanșează vânătoarea de nevaccinați. Franța impune imunizarea forțată a populației!

Macron declanșează vânătoarea de nevaccinați. Franța impune imunizarea forțată a populației!

Emmanuel MacronMacron nu le dă de ales! Pe francezi îi paşte vaccinarea forţată

Franţa impune vaccinarea obligatorie a personalului medical, urmând astfel exemplul Greciei. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis că vaccinul anti-COVID va fi obligatoriu și pentru angajaţii care intră în contact cu persoanele vulnerabile.

Macron a precizat că în cazul în care imunizarea la nivel național nu crește suficient, va fi necesară „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii”. „Aşa cum am procedat de la începutul pandemiei, ţin să mă adresez direct cetăţenilor. Graţie angajamentului excepţional al personalului medical, am reuşit să aducem sub control epidemia şi să trăim din nou”, a spus Emmanuel Macron, luni seara, într-un discurs televizat, adresat cetățenilor.

Macron, apel către populație

„În ultimele două săptămâni, am reuşit să ajungem la sub 2.000 de cazuri pe zi. Spitalizările şi decesele sunt la cele mai mici niveluri. Spunând aceste lucruri, gândurile mele sunt, în mod evident, la victime şi la apropiaţii acestora. Viaţa a putut continua doar pentru că suntem organizaţi”, a afirmat Emmanuel Macron.

Înainte de a anunța noi restricții, preşedintele Franţei a pledat pentru continuarea campaniei de vaccinare. „Ţara noastră se confruntă cu o revenire puternică a epidemiei. Apariţia variantei Delta se traduce prin creşterea cazurilor în întreaga lume. Avem un atu principal: vaccinul.

Ne protejează de varianta Delta şi evită în proporţie de 95% formele grave de îmbolnăvire. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât lăsăm mai puţin spaţiu răspândirii virusului. Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care intră în contact cu persoane vulnerabile”, a declarat Emmanuel Macron.

Noi restricții în Franța

Președintele francez a anunţat că, începând din 21 iulie, prezentarea certificatului sanitar care să ateste vaccinarea sau un test negativ va fi obligatorie pentru cei de peste 12 ani în spațiile culturale şi de divertisment în care sunt prezente peste 50 de persoane.

De la începutul lunii august acesta va fi obligatoriu și în cazul călătoriilor cu trenul, avion, precum şi la accesul în baruri, restaurante, cafenele, spitale, case de bătrâni și unități medico-sociale. Iar această listă s-ar putea mări ulterior, a precizat Emmanuel Macron.

author avatar
Andreea Vlad