AcasăȘTIRI EXTERNEMacron insistă. Ce trebuie să facă Ucraina pentru a obține pacea? Zelenski...

Macron insistă. Ce trebuie să facă Ucraina pentru a obține pacea? Zelenski a răbufnit!

Macron insistă. Ce trebuie să facă Ucraina pentru a obține pacea? Zelenski a răbufnit!

Aflat într-o vizită la Kiev, alături de alți lideri europeni, președintele Franței Emmanuel Macron a insistat pe lângă președintele ucrainean sa negocieze cu Moscova pentru pace.

Președintele francez a avut un discurs ferm. Pentru ca Ucraina să câştige războiul, trebuie să negocieze cu Rusia. „Preşedintele ucrainean va trebui să negocieze cu Rusia şi noi, europenii, vom fi şi noi prezenţi la această masă, aducând garanţii de securitate şi elemente care ţin de resortul nostru. Aceasta este realitatea, aceasta va trebui să se întâmple la un moment dat şi niciun discurs excesiv nu trebuie să vină să ne umbrească viitorul”, a declarat Macron.

Zelenski evită dialogul cu Putin

Volodimir Zelenski i-a spus joi omologului său francez Emmanuel Macron că se îndoieşte de rostul discuţiilor cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

„Nu sunt sigur că există vreo posibilitate ca preşedintele Federaţiei Ruse să fie gata să audă ceva”, a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă la Kiev, alături de lideri europeni.

Macron i-a amintit lui Zelenski și despre cedarea de teritoriu în favoarea Rusiei. Oficialul francez cere din nou ca Rusia să nu fie umilită, și să-i fie lăsat o cale de ieșire din acest război fără a fi obligată să atace și mai mult pentru a-și duce la îndeplinire obiectivele pe care și le-a setat din punct de vedere al teritoriilor care trebuie cucerite în cursul următoarelor luni de zile.

Ucraina vrea toate teritoriile înapoi

Dar liderul de la Kiev nici să nu audă de așa ceva, mai ales că a refuzat în repetate rânduri să accepte pierderi teritoriale doar pentru ca războiul cu Rusia să se incheie.

Emmanuel Macron crede că Ucraina trebuie ajutată în invazia cu Rusia, care va fi de durată, și făcute o serie de concesii cu Moscova: „Decide Ucraina. Datoria noastră este să fim de partea valorilor noastre, a dreptului internaţional. Trebuie să ajutăm Ucraina să reziste într-un război care va dura, dar nu putem decide pentru Ucraina. La un moment dat va avea loc o victorie militară sau o negociere, dar apoi concesiile în ceea ce priveşte teritoriul sunt la latitudinea Ucrainei.”

Or, Ucraina vrea să-și recâștige toate pământurile, inclusiv Crimeea, posibil cu ajutorul armelor de la parteneri, a declarat ministrul Apărării Alexei Reznikov.

author avatar
Andreea Vlad
1.174 afisari

6 COMENTARII

  1. Teritoriile alea camp de razboi sunt muci ce sa mai faci cu ele? Apoi e dusmania atat de mare ca ar trebui înghețat razboiul o perioada apoi reconstruit si presedentie rotativa deoarece daca vii sa te razbuni nu faci nimica decat ura care naste ura. Asa, opresti totul si cauti o solutie comuna care sa ajute oamenii. Daca mai traieste ceva in zona. Daca nu declarata zona de conflict si facute zone tampon cu ziduri si armate de aparare ca daca nu opresti nu poti adera la Ue.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger