AcasăȘTIRI EXTERNEMACRON INCENDIAZĂ FRANȚA! Măsură șoc anunțată: „Vom mări limitele de vârstă pentru...

MACRON INCENDIAZĂ FRANȚA! Măsură șoc anunțată: „Vom mări limitele de vârstă pentru rezerviști!”

Franța va fi zguduită și miercuri de protestele disperării, căci sindicatele cheamă la o nouă zi de proteste masive, din cauza majorării vârstei de pensionare.

O altă discuție, cu implicații cu mult mai profunde pentru structura societății franceze, îi va înfuria pe cetățeni.

Franța crește la 72 de ani vârsta rezerviștilor

Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a declarat marți că vârsta rezerviștilor militari va fi ridicată la 70 de ani pentru majoritatea soldaților.

Mișcarea vine în contextul în care Macron a semnat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, una dintre reformele cele mai populare din Franța ultimelor decenii.

Vorbind săptămâna trecută despre bugetul de apărare consolidat al Franței, ministrul apărării Sebastien Lecornu a dezvăluit că limita de vârstă pentru majoritatea rezerviștilor va fi ridicată la 70 de ani.

Acolo unde ar fi nevoie de anumite abilități de specialitate, a adăugat el, aceasta ar fi putea fi și mai mare.

Limita actuală pentru rezerviști – militarii instruiți, gata să fie chemați dacă este necesar – este între 60 și 65 de ani.

„Vom mări limitele de vârstă… Oamenii vor putea fi rezervişti în armata franceză până la 70 de ani şi până la 72 de ani pentru anumiţi specialişti”, a declarat ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, pentru postul francez RTL.

Creșteri militare sporite pentru sectorul militar

„Mulți oameni de calitate se trezesc dați la o parte din cauza acestei limite de vârstă, ceea ce nu are sens”, a spus Lecornu.

Franța a luat decizia de a-și reconsidera cheltuielile pentru apărare pe fondul războiului din Ucraina și creșterea inflației. Proiectul legii de programare militară a prevăzut creșteri anuale ”fără precedent” de 3 până la 4 miliarde de euro în bugetul armatelor.

Se vorbește despre suma de 413 miliarde de euro. „Nu există nimic prea mult” în viitoarea lege a programării militare, a subliniat ministrul forțelor armate, Sébastien Lecornu.

author avatar
Andreea Vlad
1.485 afisari

17 COMENTARII

  1. Stai sa vedem ce or sa spuna si niscaiva legionari despre geniul asta.A mai trecut un glontz pe langa un presedinte francez in trecut,poate se repeta faza si il nimeresc de data asta……

  2. cel mai bun batalion de commando se face cu octogenari…..adica cei care au participat la D-Day…in Normandia…////faci niste clone si le pui masti cu moaca lui RAMBO…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri