AcasăȘTIRI EXTERNEMacron, de neclintit: A fi „aliatul” SUA nu înseamnă „a fi vasal”...

Macron, de neclintit: A fi „aliatul” SUA nu înseamnă „a fi vasal” – VIDEO

sursa foto: Twitter/ ABP LIVE

Președintele Franței, Emmanuel Macron, e din nou în prim-plan. De această dată după o serie de declarații făcute recent la Amsterdam. Șeful statului francez declară că a fi aliatul Statelor Unite nu presupune să le fii vasal.

Preşedintele francez Emmanuel Macron apreciază că a fi „aliatul” Statelor Unite nu înseamnă „vasal”, îşi asumă în întregime declaraţii controversate despre Taiwan şi subliniază că „Franţa este în favoarea statu-quoului în Taiwan”, „susţine politica unei singure Chine şi căutarea unei soluţii paşnice a situaţiei”, relatează AFP, preluat de news.ro.

Recentele afirmații ale președintelui Macron au fost făcute miercuri într-o conferință de presă la Amsterdam (Olanda).

„A fi aliat nu înseamnă a fi vasal (…), nu înseamnă că nu mai ai dreptul să gândeşti singur”, a declarat Emmanuel Macron în fața presei.

„Franţa este în favoarea statu-quoului în Taiwan”, ea „susţine politica unei singure Chine şi căutarea unei soluţii paşnice a situaţiei”, a adăugat acesta.


„Suntem aliaţi care decid ei înşişi”

Franţa este un aliat „fiabil” al Statelor Unite, însă revendică să nu-i urmeze pe alţii, a declarat miercuri o sursă diplomatică franceză. „Noi suntem aliaţi ai Statelor Unite, aliaţi fiabili, angajaţi, dar suntem aliaţi care decid ei înşişi”, a subliniat sursa citată.

Președintele Macron a provocat un val de neînţelegere în Statele Unite şi în Uniunea Europeană prin faptul că a îndemnat UE să nu „urmeze” Washingtonul sau Beijingul în problema Taiwanului. „Cel mai rău dintre lucruri ar fi să se creadă că noi, europenii, ar trebui să-i urmăm (pe alţii)” în problema Taiwanului „şi să ne adaptăm la ritmul american şi la o reacţie exagerată chineză”, a declarat el într-un interviu acordat site-ului american Politico şi cotidianului economic francez Les Échos, publicat duminică.

Declaraţiile au fost interpretate imediat drept o distanţare faţă de Washington, în contextul în care Statele Unite sunt foarte angajate în Ucraina, de la începutul războiului.

Preşedintele Republicii îşi asumă în întregime spusele”, a punctat sursa diplomatică citată.

author avatar
Andrei Coman
475 afisari

17 COMENTARII

    • Dar nici o problema…se poate plimba cu cortul si caruta in China…acolo pedofilii sunt bineveniti…chinezii cu un singur copil abia asteapta sa fie violati copiii

      • Totusi, cat de ticalos este, are dreptate aici. mUE tre sa-si faca politica singura nu sa fie atelajul amerlociei.

  1. dupa ce americanii l-au lasat cracanat pe macrou, acesta s-a trezit.
    si pfooo toot și cu buzunarele goale si cu gaz vandut de americani la mega-suprapret.
    hoopaaa, ce consens avem in otan. incet, incet, sua pe faras.
    dar tot putere nucleara rămâne, la fel ca si rusia si china.
    macrou a spus treaba asta ca a fi aliat sau partener nu inseamna a fi sluga, ma rog, vasal zice el.
    apoi, poporul roman spune treaba asta de vreo 20 de ani, incoace.
    numai administratia si conducerea romaneasca dimpreuna cu toti urmasii lui iuda din serviciile masonizate nu vor sa inteleaga.

  2. Dacă românia nu ar fi fost în Uniunea Europeană am fi la fel de săraci ca în Somalia, iar daca nu am fi fost în NATO atunci Rusia ne ar fi atacat la fel cum a făcut cu Ucraina

    • Oaie, esti praf total, se vede ca nu urmaresti decat propaganda mainstream. Serbia nu era in na-ti-o, si si-a luat-o aiurea de la ei, nu de la rusnaci. Si mai vezi si de ce au inceput rusnacii razbelul.

      • Sârbii si-au luat-o pentru că au comis genociduri prin Bosnia și Croația și pentru că nu voiau să le acorde independența fostelor state Iugoslave. Iar războiul din Ucraina a fost pornit din cauză că Rușii vor sa le ia teritoriul și să îl lipească la Imperiul lor.

    • CHIAR CA ESTI DUS NU CU CAPUL ESTI DUS CU TOT PUPAL/N CUR PE ZELEPULIFRICI CACANARULE ALUPIGUS.

  3. Mamitzica Brigitta l-a lasat singur pe Bichonel la Amsterdam, nu inainte de a vorbi cu primareasa Femke sa mute Cartierul Rosu mai la banlieue. Nu de alta, dar mai sare Bichonel intr-o vitrina sa faca aport dupa mingile paroase ale unei dudui preapomadate si voce baritonala.

  4. Macron s-a consacrat mai deunăzi cu afirmația teribilistă, potrivit căreia „NATO este în moarte cerebrală”. A fost nevoie doar de o criza anunțată, în vecinătatea apropiată, ca să schelălăie și să se gudure ca un bichon sub pulpa a Alianței. Acum, că socul inițial a trecut, mai trage scoate capul pentru un lătrat ascuțit, doar-doar l-o baga și pe el cineva în seamă. Penibil!

    • Pai NATO este cam aproape de colaps…din cauza ca multi membri NATO nu sunt de acord cu conducerea….iar unii chiar fac blaturi cu CHINA pe sub masa
      Chinezii au mituit la gramada tot felul de globalisti….

  5. Nimic nou sub soarele surorii franceze . Chinezutii sunt stapinii pe Le Havre si Marsilia de peste 15 ani . Sarkozy juca si el pe arii pekineze cu mare placere . Mao i-a fascinat mereu cu poezioarele lui , mult mai degustate la Paris decit la Pekin . Asa ca …. „Vive plan Marshall” de americani retardati , noi tot spre comunismul mitterrandist ne indreptam in zbor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger