AcasăȘTIRI EXTERNEMacron cheamă investitori în Franța. S-a întâlnit cu CEO-ul Tesla, Elon Musk

Macron cheamă investitori în Franța. S-a întâlnit cu CEO-ul Tesla, Elon Musk

macronMacron cheamă investitori în Franța. S-a întâlnit cu CEO-ul Tesla, Elon Musk

Elon Musk a declarat luni că are în vedere „investiții semnificative în Franța”, după ce a vizitat țara pentru un summit menit să atragă lideri de afaceri străini.

Al doilea cel mai bogat om din lume, care este directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla, al Twitter și al companiei de explorare cosmică SpaceX, a făcut aceste comentarii după întâlnirea cu președintele Emmanuel Macron și ministrul Economiei Bruno Le Maire.

Emmanuel Macron l-a primit pe Elon Musk la Paris

„Sunt foarte impresionat de președintele Macron și de guvernul francez și de cât de deschiși sunt față de industrie”, a spus Musk. „Sunt încrezător că în viitor Tesla va face investiții semnificative în Franța”, potrivit presei franceze.

Le Maire a spus că Franța va „continua discuțiile” cu omul de afaceri, dar a refuzat să împărtășească alte detalii.

Macron și Musk s-au întâlnit separat la Palatul Elysee înainte de a se îndrepta către Versailles pentru cea mai recentă ediție a conferinței „Alege Franța”, în care Macron încearcă să stimuleze investițiile în țară.

Musk va investi în Franța

„Am vorbit despre atractivitatea Franței și despre progresul semnificativ în sectoarele vehiculelor electrice și energetice”, a scris Macron pe Twitter după aceea. „Avem atât de multe de făcut împreună”, a adăugat el.

Macron a spus într-un alt tweet că aproximativ 13 miliarde de euro de investiții vor fi anunțate la summit, ceea ce înseamnă crearea a aproximativ 8.000 de locuri de muncă.

author avatar
Andreea Vlad