AcasăȘTIRI EXTERNEMacron a încercat să îi împace pe francezi în 13 minute. Ce...

Macron a încercat să îi împace pe francezi în 13 minute. Ce promisiuni le-a făcut

emmanuel macronMacron a încercat să îi împace pe francezi în 13 minute. Ce promisiuni le-a făcut

Președintele Emmanuel Macron a promis luni seară, într-un discurs adresat cetățenilor francezi, că în decurs de 100 de zile va „vindeca” țara după săptămâni de proteste, violențe și furie față de planurile sale nepopulare de a crește vârsta de pensionare.

Într-un discurs televizat, la două zile după ce a promulgat controversata lege care crește vârsta de pensionare cu doi ani, de la 62 la 64 de ani, președintele Macron a spus că dorește ca prim-ministrul său să propună măsuri privind condițiile de muncă, ordinea publică și problemele educației și sănătății.

Primul mesaj adresat națiunii de la începutul crizei

„Pe 14 iulie, trebuie să putem face bilanțul”, a spus Macron, referindu-se la Ziua Bastiliei, ziua națională a Franței. „Avem în față 100 de zile de liniște, unitate, ambiție și acțiune pentru Franța”, a spus el. Macron și-a asumat reforma pensiilor, despre care susține că este necesară pentru a evita un deficit de miliarde de euro în fiecare an până la sfârșitul deceniului.

El și-a exprimat regretul pentru faptul că schimbările nu au fost susținute de publicul larg. „Este acceptată această reformă? Evident nu. În ciuda lunilor de discuții, nu a fost găsit un consens și regret asta. Trebuie să tragem toate lecțiile din asta”, a spus el.

Imediat după discursul lui Macron, șeful celui mai mare sindicat din Franța, Laurent Berger de la CFDT, a spus că discursul lui Macron a fost complet gol și nu a reușit să tempereze furia din țară. „Există doar un gol, nu este nimic acolo, ne așteptam la altceva”, a spus el.

author avatar
Andreea Vlad
672 afisari

9 COMENTARII

  1. ”Ce promisiuni le-a făcut” O da pe Brigitte sa o f uta negrii in Paris in centru!

Comments are closed.