AcasăȘTIRI EXTERNEMacron a băgat Franța din nou în carantină. Lockdown pentru o lună!

Macron a băgat Franța din nou în carantină. Lockdown pentru o lună!

frantaMacron a băgat Franța din nou în carantină. Lockdown pentru o lună! / foto: New York Times

Situația se agravează cu rapiditate în Franța, medicii făcând presiune pentru introducerea carantinei. Cei au cerut să se închidă tot, inclusiv școlile, la fel ca în primăvara trecută. Emmanuel Macron nu a vrut să introducă lockdownul, dar după trei zile s-a răzgândit.

Prin urmare, Franța se închide din nou, până pe 2 mai, președintele francez invocând îngrijorările provocate de cel de-al treilea val al pandemiei. Măsurile de carantină deja în vigoare în mai multe departamente se vor aplica la nivelul întregii ţări începând de sâmbătă, 3 aprilie.

Astfel, circulația pe străzi nu mai este permisă după ora 19.00. În timpul zilei, de la ora 6.00, deplasările sunt permise pe o rază de cel mult 10 kilometri în jurul reşedinţei, excepţie făcând cazurile întemeiate, potrivit nytimes.com.

Deplasările între cele 13 regiuni ale Franţei continentale vor fi permise doar pe bază de declaraţie pe proprie răspundere. Această restricţie se aplică de luni, 5 aprilie. Pe parcursul aplicării noilor restricţii vor fi deschise doar magazinele esenţiale, între care cele alimentare.

Şcolile din Franţa trec în online

Şcolile franceze trec în online de luni, 5 aprilie. Din 12 aprilie, unităţile de învăţământ intră în vacanţă până pe 26 aprilie. Ulterior, vor reveni la clase doar copiii din grădinţe şi creşe şi elevii din şcolile primare. Liceele se vor redeschide, cel mai devreme, din data de 3 mai.

Președintele francez nu și-a ascultat consilierii în luna ianuarie și a optat împotriva mai multor restricții, mizând că inocularea va reduce dimensiunea pandemiei. În schimb, un nou val de infecții îngenunchiază sistemul sanitar din Franța.

După mai bine de un an de blocaje și în ciuda campaniei de vaccinare, eforturile Europei de a reduce pandemia de Covid-19 sunt dificile. Președintele francez Emmanuel Macron a fost nevoit să anunțe o a treia carantină națională ca soluție disperată pentru a opri un noul val de infectări.

author avatar
Andreea Vlad
188 afisari

1 COMENTARIU

  1. am o intrebare pt cei ce locuiesc in franta,belgia ,germania … in cartierele tip ghetou sau cele radicalizate ,unde nici politia nu intra ;cum se desfasoara toata povestea asta cu restrictii,masca,sars,spitale ,morti ….. valabil si pt ziaristii care nu transmit stiri decat din tarile ce iau bani dela ue pt covid …mai sunt insa in lumea larga tari despre care nu se mai aude nimic ,au disparut complet…nici pe hartile din fundalurile tv nu mai apar altele in afara celor covid….din america 23 de state nu au restrictii si nimeni nu pomeneste despe vreun stat !!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger