AcasăȘTIRI EXTERNEMăcelarii de canguri. Doi adolescenți șochează Australia

Măcelarii de canguri. Doi adolescenți șochează Australia

Măcelarii de canguri. Doi adolescenți șochează Australia

Doi adolescenți australieni au fost inculpați marți, 12 octombrie, pentru că au provocat moartea a 14 canguri uriași, animalele fiind lovite cu sălbăticie.

Faptele au avut loc într-un oraș de pe litoral, la patru ore de mers cu mașina de Sydney.

Cei doi băieți, ambii în vârstă de 17 ani, au fost arestați după descoperirea, sâmbătă, a cangurilor morți, între care și doi pui, lângă Batemans Bay, la sud de capitală, a indicat poliția.

Un pui a supraviețuit, a fost botezat „Hope”

„Un act tragic și lipsit de sens, care i-a marcat profund pe voluntarii care au venit la fața locului, precum și pe locuitori”, a comentat pe Facebook organizația Wires.

Poliția a declarat că a găsit marsupialii morți în două zone separate. Un pui, o femelă, găsit inconștient dar care a supraviețuit, a fost poreclită „Hope” de către salvatori, scrie AFP.

„În mod surprinzător, se descurcă incredibil de bine”, a declarat Janelle Renes, președintele Wires din Mid South Coast, pentru postul de televiziune național ABC. „Când a ajuns aici, era aproape lipsită de viață” și „a durat aproximativ două ore să o reîncălzim și să vedem semne reale că va supraviețui”, a spus ea.

Convocați de justiție, cei doi adolescenți vor trebui să se explice în fața unui tribunal pentru minori, la pe 22 noiembrie.

Emblematic pentru Australia, cangurul uriaș este răspândit în sudul și estul țării. Animalul cu părul gri poate atinge o greutate de 60 kg și o înălțime de 1,60 metri în cazul masculilor.

author avatar
Tudor Borcea
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger