AcasăȘTIRI EXTERNEMăcel la petrecere! Șase persoane, secerate de gloanțe. Atacatorul s-a sinucis! (FOTO/VIDEO)

Măcel la petrecere! Șase persoane, secerate de gloanțe. Atacatorul s-a sinucis! (FOTO/VIDEO)

coloradoMăcel la petrecere! Șase persoane, secerate de gloanțe. Atacatorul s-a sinucis! (FOTO/VIDEO)

A fost baie de sânge la o petrecere aniversară din statul american Colorado. Șase persoane au fost împușcate mortal după ce un bărbat înarmat a deschis focul și a început să tragă în stânga și-n dreapta. Agresorul s-a sinucis.

Tragedia a avut loc sâmbătă noapte spre duminică, a transmis poliția americană. Polițiștii din Colorado Springs s-au deplasat de urgență, după miezul nopții, într-un parc de case mobile. Când au ajuns acolo au găsit șase adulți împușcați mortal și un bărbat grav rănit, care a murit la spital din cauza rănilor.

Din primele informații, familiile s-au adunat la o petrecere aniversară în interiorul uneia dintre case atunci când a avut loc atacul armat. Agresorul era fostul iubit al uneia dintre victime. Acesta a intrat în casă și a început să împuște oamenii de la petrecere înainte de a-și lua viața, potrivit presei americane. Polițiștii încă investighează cazul pentru a identifica motivul pentru care bărbatul a deschis focul.

Niciunul dintre copiii prezenți la petrecere nu a fost rănit în urma atacului, potrivit poliției. Primarul din Colorado Springs, John Suthers, a declarat că „actul de violență nu are sens”. O femeie care locuia în parcul cu case mobile a declarat pentru Denver Post că a fost trezită de sunetul împușcăturilor. Acestea erau atât de puternice încât a crezut că este o furtună.

Este al treilea multiplu atac armat din Colorado Springs din octombrie 2015. O serie de tragedii similare care au avut loc în ultimele luni, inclusiv la un birou FedEx din Indianapolis, o clădire de birouri în California, un magazin alimentar în Boulder, Colorado și la mai multe spa-uri din Atlanta.

Președintele Joe Biden a denunțat luna trecută „epidemia” de violențe cu arme de foc din SUA: „Este o ruşine pe plan internațional. Trebuie să înceteze”. Anul trecut, în Statele Unite au existat peste 43.000 de decese legate de arme, inclusiv sinucideri, potrivit Gun Violence Archive.

author avatar
Andreea Vlad