AcasăȘTIRI EXTERNEMăcel într-un bar din Mexic: 12 persoane împușcate 

Măcel într-un bar din Mexic: 12 persoane împușcate 

mexicMăcel într-un bar din Mexic: 12 persoane împușcate 

Persoane înarmate neidentificate au deschis focul într-un bar din orașul Irapuato, din centrul Mexicului, sâmbătă seara, împușcând mortal șase femei și șase bărbați, au anunțat autoritățile locale.

Acesta este al doilea atac armat în masă în statul Guanajuato în mai puțin de o lună, scrie Reuters.

Bilanț tragic: 12 morți și 3 răniți

Trei persoane au fost rănite în atac, au precizat autoritățile locale într-un comunicat, adăugând că agenții de securitate încearcă să dea de urma atacatorilor. Nu este clar motivul atacului.

Guanajuato, important centru de producție pentru mari producători de automobile, a fost zguduit în ultimii ani de războaie brutale între bandele traficanților de droguri rivale.

La 21 septembrie, bărbați înarmați au împușcat mortal 10 persoane într-un atac într-un bar din orașul Tarimoro din Guanajuato, la aproximativ 96 km sud-est de Irapuato.

Președintele Andres Manuel Lopez Obrador și-a preluat mandatul la sfârșitul anului 2018, promițând să reducă nivelul record de violență din Mexic.

Deși omuciderile au scăzut într-o oarecare măsură în 2022, numărul de crime din timpul mandatului de șase ani al lui Lopez Obrador este pe cale să devină cel mai mare din istoria modernă a Mexicului.

author avatar
Andreea Vlad