AcasăȘTIRI EXTERNEMĂCEL în apropierea aeroportului din Kabul. Bilanț șocant: 13 militari americani și...

MĂCEL în apropierea aeroportului din Kabul. Bilanț șocant: 13 militari americani și 90 de civili afgani au murit. Peste 150 de răniți – VIDEO

kabulMĂCEL în apropierea aeroportului din Kabul. Bilanț șocant: 13 militari americani și 90 de civili afgani au murit. Peste 150 de răniți - VIDEO

Noi atacuri sinucigașe au avut loc, joi, 26 august, în apropierea aeroportului din Kabul, unde se desfășoară ample operațiuni de evacuare. În explozii au murit cel puțin 100 de persoane. Sunt mai mult de 150 de răniți. Au murit 13 militari americani care asigurau procedurile de control la intrarea în aeroport.

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atentatul de la aeroportul din Kabul. Anunțul a fost făcut pe contul lor media de pe canalul Telegram.

Și oficialii militari americani declaraseră că principalul suspect în cazul exploziilor este aripa locală a grupării Stat Islamic, cunoscută sub numele de ISIS-K, sau Stat Islamic Provincia Khorasan.

Patru explozii pe Aeroportul din Kabul

Talibanii au spus că au pierdut în acest atac mai mulţi oameni decât Statele Unite. Printre cei decedați se află și 28 de talibani. „Am pierdut mai mulţi oameni decât americanii”, a spus oficialul care a refuzat să fie numit. În ciuda acestui atac, el a spus că nu este nevoie ca SUA să extindă termenul limită pentru evacuare, 31 august.

Cel puțin două explozii au avut loc la Kabul, una la poarta Abbey a aeroportului din Kabul și una în apropierea unui hotel. Au urmat alte două deflagrații, care a mărit bilanțul victimelor.

Liderii occcidentali condamnă atacurile

Președintele Joe Biden a reacționat joi, după atentatul de la Kabul, cu un mesaj ferm adresat teroriștilor: „Nu vă vom ierta, nu vom uita, o să vă vânăm și vă vom face să plătiți!”. Pe de altă parte, el a spus că operațiunile de evacuare vor continua până la termenul stabilit, 31 august, și nu a exclus posibilitatea de a trimite forțe suplimentare în interiorul Afganistanului, dacă asta îi vor cere militarii în încercarea de a scoate cât mai mulți oameni din țară.

Și NATO condamnă atacul terorist din apropierea aeroportului din Kabul. „Condamn ferm acest atac terorist îngrozitor. Prioritatea noastră rămâne evacuarea cât mai multor oameni posibil către un mediu sigur, cât mai rapid cu putinţă”, a reacţionat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg pe Twitter.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, s-a declarat „foarte îngrijorat” după exploziile de la aeroportul din capitala afgană. „Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor. Garantarea căilor de trecere în siguranţă către aeroport rămâne esenţială”, a scris el pe Twitter.

author avatar
Andreea Vlad
289 afisari

1 COMENTARIU

  1. False flag – mossad cia a ordonat pionilor isis un atentat ca retragerea lui bideu sa dea bine si sa para ca talibanii sunt baietii buni cu care e normal ca bideu sa negocieze

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger