AcasăȘTIRI EXTERNELupte în Marea Roşie! O navă de război americană, operaţiune pentru eliberarea...

Lupte în Marea Roşie! O navă de război americană, operaţiune pentru eliberarea vaporului capturat de rebelii Houthi (VIDEO)

Rebelii Houthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au difuzat, săptămâna trecută, o înregistrare video care arată bărbaţi înarmaţi coborând dintr-un elicopter şi preluând controlul asupra unei nave de marfă în sudul Mării Roşii.

SUA au denunţat sechestrarea navei ca fiind o încălcare a dreptului internaţional şi au cerut eliberarea imediată a vasului şi a echipajului său.

O navă americană a „eliberat” vaporul capturat

Americanii au anunţat, azi-noapte, că o navă de-ale lor a eliberat petrolierul ce are legături cu Israelul, vapor ce fusese capturat de rebelii Houthi.

Un oficial american a declarat că nava USS Mason a răspuns la apelul de ajutor şi a eliberat petrolierul.

Era şi un român la bord

Reamintim că nava comercială Galaxy Leader, ce fusese capturată de rebelii Houthi şi la bordul căreia se afla şi un român, a fost „abordată ilegal de către personal militar cu ajutorul unui elicopter”, la 19 noiembrie.

Echipajul navei Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, era alcătuit din cetăţeni din Bulgaria, Ucraina, Filipine, Mexic şi România, a precizat Galaxy Maritime. Nava, închiriată de compania japoneză Nippon Yusen.

author avatar
Andrei Ștefan
588 afisari

3 COMENTARII

    • esti………lipsit de intelegere, de cati pirati ai auzit care sa stie pilota elicoptere si sa aiba in folosinta? hine macar ca au fost salvati de uss mason 🫣

  1. Petrolierul Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, închiriată de compania japoneză Nippon Yusen are legături cu Israel. Iar personalul alcătuit din săracani adunați din Bulgaria, Ucraina, Filipine, Mexic şi România!
    Astea sunt afacerile actuale!
    Cât mai întortocheate să nu li se dea de urmă!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri