AcasăȘTIRI EXTERNELuminițe de Crăciun: buget de un milion euro pentru cel mai faimos...

Luminițe de Crăciun: buget de un milion euro pentru cel mai faimos bulevard din lume

Cântăreața Clara Luciani va aprinde pe 21 noiembrie luminițele de Crăciun pe Champs-Elysees. Parisul speră să atragă 10 milioane de vizitatori pentru sărbătorile de sfârșit de an.

Pentru al 4-lea an consecutiv și până duminică, 9 ianuarie, becurile roșii și violete “Flamboyance”, produse de compania Blachere, vor îmbrăca celebrul bulevard parizian în fiecare seară de la 17:00 până la 2:00 și toată noaptea de Revelion.

O reînnoire, pentru un buget de un milion de euro, sinonimă cu „sustenabilitate” pentru Comitetul Champs-Elysees, care pretinde că dă dovadă de „frugalitate și sobrietate” în cheltuiala cu energie, a declarat președintele Marc -Antoine Jamet.

Cu 23.400 kWh, sistemul de lumini are „consumul unei familii de patru persoane într-un apartament timp de un an”, notează Boursorama. Comitetul, care reunește 180 de membri – economiști, arhitecți, tehnicieni – speră ca în perioada sărbătorilor să aibă minimum 150.000 de vizitatori pe zi, pentru a „încerca să ajungă la 10 milioane de oameni”.

Muncipalitatea are în vedere mai multe proiecte comerciale și de renovare a Champs-Elysees. Protestele Vestelor Galbene din anii trecuți au afectat imaginea acestui simbol al capitalei Franței, în timp ce criza Covid-19 a închis o serie de buticuri de lux. Miercuri, gigantul suedez de pret-a-porter H&M tocmai a anunțat că vrea să-și închidă magazinul de pe Champs-Elysees, la unsprezece ani de la instalare.

Cu toate acestea, luminițele de Crăciun , înființate în 1980, “sunt esențiale pentru imaginea bulevardului în lume”, a insistat Jamet.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger