AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru Trump. Japonia invită America să-și ia rachetele nucleare și să...

Lovitură pentru Trump. Japonia invită America să-și ia rachetele nucleare și să se care!

Lovitură pentru Trump. Japonia invită America să-și ia rachetele nucleare și să se care! / Sursa FOTO: https://upload.wikimedia.org

Japonia dă o lovitură uriașă Administrației Trump. Guvernul nipon a decis să suspende planul care prevedea desfăşurarea de sisteme de apărare antirachetă dezvoltate în SUA în colţuri îndepărtate ale ţării. Afacerea ar fi adus Washingtonului 3,2 miliarde de dolari!

Pe fondul unei opoziţii locale tot mai vehemente, japonezii le-au transmis americanilor să-și ia rachetele nucleare și să se care, notează Finnacial Times. După Germania, Japonia este a doua forță din lume care iese de sub umbrela protectoare a scutului nuclear american!

Ministrul Apărării nipon, Taro Kono, le-a transmis reporterilor că Executivul îşi va suspenda planul de a instala două sisteme de apărare antirachetă Aegis Ashore în prefecturile Akita şi Yamaguchi, din cauza costurilor şi a problemelor tehnice. „Deocamdată, vom menţine capabilitatea noastră de apărare prin distrugătoare echipate cu (sisteme) Aegis”, a spus Kono.

Sistemele terestre de apărare antirachetă dezvoltate de SUA erau menite să contracareze ameninţările cu rachetă nord-coreene. În 2016 şi 2017, Coreea de Nord a lansat zeci de rachete balistice spre Marea Japoniei, dintre care unele au survolat Japonia.

Guvernul condus de premierul Shinzo Abe a decis în 2017 să aloce mai multe miliarde de dolari pentru desfăşurarea de sisteme de apărare antirachetă în cele două prefecturi din sud-vestul ţării.

Însă autoritățile de la Tokyo s-au confruntat cu o puternică opoziţie în aceste regiuni, în condiţiile în care locuitorii și-au exprimat îngrijorări cu privire la efectele pe care undele electromagnetice ale radarului le pot avea asupra sănătăţii şi cu posibilitatea ca zona să devină o ţintă pentru un eventual atac inamic.

Furia locală s-a amplificat şi mai mult atunci când un oficial al Ministerului Apărării a fost surprins moţăind în timpul unei întâlniri între oficiali guvernamentali şi localnici din Akita, pe tema planului de desfăşurare a acestor sisteme.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
677 afisari

4 COMENTARII

  1. Japonia nu mai vrea arme atomice americane pe teritoriul ei ca și Turcia,Germania! De ce e lovitura pentru Trump și nu pt. deep stateul american? Că așa vrea ziariciu care semneaza știrea asta?

  2. Foarte bine, să le relocheze în România, după ce vor fi aduse aici rachetele din Turcia. Uite așa, România devine interesantă pentru rachetele rusești.

  3. Pai e o masura inutila atat cat ai in regiune 3 portavioane militare americane . Sunt uitilate cu sisteme mai performanted cum ar fi THAAD.

  4. Dupa catastrofa Fukushima si pericolele cutremurelor si tsunamiilor devastatoare mi-e teama ca nu ai fezabilitatea construcției unui astfel de scut de tip Defenselu. Atunci mura in gura duci scutu la Mohamed.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger