AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru românii nevaccinaţi din Italia: ce este „Super Green Pass”, de...

Lovitură pentru românii nevaccinaţi din Italia: ce este „Super Green Pass”, de care au nevoie pentru o viaţă liberă

italia restrictiiLovitură pentru românii nevaccinaţi din Italia: ce este „Super Green Pass”, de care au nevoie pentru o viaţă liberă

De luni, 6 decembrie, au intrat în vigoare măsuri dure anti-pandemice, în Italia. Cei vizaţi sunt, în principal, nevaccinaţii. Începând de astăzi, doar cei care au „Super Green Pass”, adică cei care sunt vaccinați cu ambele doze vor putea participa pe deplin la viața publică.

Carabinierii vor verifica dacă cei care vizitează restaurante, baruri, concerte, evenimente sportive, teatre și evenimente publice au „super” permisul verde până pe 15 ianuarie.

Liderul anti-vacciniştilor s-a infectat cu Covid

Lorenzo Damiano, liderul mișcării anti-vaccin împotriva COVID-19 din Italia, a contractat noul coronavirus și, internat într-un spital, susține acum că regretă că nu a fost vaccinat, informează Agenția de presă Rador.

Italianul a cerut populației să „urmeze știința”, care „vindecă și salvează”.

„În mod clar, viziunea mea s-a schimbat, sunt gata să spun lumii cât de important este să urmărești colectiv știința, cea care te vindecă și te salvează”, a spus liderul anti-vacciniştilor, o mișcare cunoscută sub numele de No Vax în Italia.

15.000 de infectări, numai duminică

Restricțiile din „Cizmă” vin pe fondul unei creșteri constante a cazurilor de COVID-19 în Italia în ultimele șase săptămâni, cu 15.021 de infecții înregistrate duminică și o îngrijorare cu privire la noua variantă Omicron despre care se crede că este mai transmisibilă decât tulpina Delta.

În alte părți ale Europei, liderii s-au grăbit să ia o serie de noi măsuri și interdicții de călătorie, pe fondul panicii din cauza creșterii cazurilor și a variantei Omicron.

Rata de vaccinare a Italiei este mai mare decât a multor dintre vecinii săi, 85% din populația eligibilă în vârstă de 12 ani și peste și 77% din populația totală. Dar oamenii de 30, 40 și 50 de ani s-au dovedit cei mai reticenți în a se vaccina, aproape 3,5 milioane nu au primit prima doză.

 

author avatar
Andrei Ștefan
268 afisari

2 COMENTARII

  1. Mai vierme, cat de penibil mai poti fi? Cat de taratoare de om vrei sa dovedesti ca esti mai andrei stefan? Doua nume pe care nu le meriti bai jegule

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger