AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului

Lovitură pentru NATO. Italia devoalează minciunile Occidentului

Un înalt demnitar al Italiei face praf politica NATO

Vincenzo de Luca, președintele Regiunii Campania, din Italia, o persoană cu mare greutate de pe scena politică a țării, a lansat, oficial, un atac extrem de dur la adresa NATO și a Occidentului. Acesta a devoalat ipocrizia Alianței Nord-Atlantice și a occidentalilor în privința declanșării războiului din Ucraina, punând la îndoială și informațiile unidirecționale venite din zona frontului.

Președintele Regiunii Campania, Vincenzo de Luca, care a refuzat propunerea de a candida la președinția Italiei, a criticat în termeni duri poziționarea Occidentului față de motivul declanșării invaziei rusești, cererea de aderare a Ucrainei la NATO. Acesta a cerut Europei să găsească de urgență un compromis pentru a pune capăt conflictului, arătând că interesele Europei sunt total diferite față de cele ale SUA. Vincenzo de Luca a denunțat și campania de informare neverosimilă dusă de Ucraina, dar și de țările occidentale.

 

”Am avut o lună cu o campanie de informații unidirecționale. Am asistat la o mare mistificare a binelui împotriva răului, a democrației împotriva dictaturilor și a altor prostii de acest gen. Nu cred că există o preocupare din partea cuiva pentru adevăr. A fost o campanie generală de dezinformare. Descrierea pe care o avem de câteva săptămâni a războiului din Ucraina nu a avut niciun trecut. Ce a dus la acest război? Ce s-a întâmplat în plus față de ultimele șase luni? Care este elementul de noutate care i-a oferit Rusiei un alibi ca să invadeze Ucraina? Singurul element de noutate a fost o punerea în funcțiune a cererii de aderare la NATO a Ucrainei. De la căderea Zidului Berlinului au intrat în NATO practic toate țările riverane cu Rusia, cu excepția Ucrainei, care, ca stat, ar trebui să știm cu toții că, până acum 30 de ani, a fost parte integrantă a Uniunii Sovietice, care are o istorie milenară în comun cu Rusia. Deci, o țară care trebuia abordată cu o atenție deosebită”, a afirmat Vincenzo de Luca, președintele Regiunii Campania, într-o declarație oficială.

NATO nu este o alianță defensivă

De Luca arată că, la cererea Ucrainei de a intra în NATO, răspunsul țărilor occidentale a fost că fiecare țară este liberă să facă alegerile pe care le dorește.

”Aceasta este o mare prostie, pentru că țările occidentale însele au demonstrat că nu este adevărat că fiecare țară este liberă și că îi este respectată autodeterminarea. Este un nonsens să spui că NATO este o alianță defensivă, iar să spui că toată lumea poate intra în NATO este o mare mistificare. Nu este adevărat că este o alianță defensivă, pentru că în urmă cu câțiva ani NATO, fără autorizația Organizației Națiunilor Unite, deci în totală ilegalitate, a bombardat Serbia timp de 75 de zile. Nu este adevărat că Occidentul respectă autonomia popoarelor. De ce s-a întreprins o acțiune militară împotriva Libiei? Pentru a aduce democrație. Gaddafi a fost ucis și, după 10 ani, nu numai că nu există democrație, dar nu au putut alege nici măcar un parlament. Au urmat intervenția militară în Siria, apoi intervenția din 2003 în Irak, în totală ilegalitate internațională, în baza unor motivații false, și apoi în Afganistan”, spune Vincenzo di Luca. Potrivit președintelui Regiunii Campania, până acum șase luni, țările occidentale au ocupat Afganistanul și, după 10 ani, au părăsit țara lăsând în urmă un Afganistan într-o stare mai proastă decât acum 10 ani, cu talibanii care au început să le taie capetele celor care au colaborat cu occidentalii.

Neutralitatea Ucrainei, o situație rezonabilă

Nu poți porni un război doar pentru a primi Ucraina în NATO, susține președintele Regiunii Campania, Vincenzo di Luca, care crede că este rezonabil să existe o situație neutră a acestei țări. ”Există o diferență de interese între Europa și SUA. Sentimentul este că obiectivul principal al SUA este de a îngenunchea Rusia și de a determina prăbușirea Rusiei, probabil în interesul americanilor. Eu nu cred că este în interesul americanilor, nu cred că ne putem imagina o lume unipolară, cu un singur centru de comandă, trebuie să ne gândim la o lume multipolară, dacă vrem să asigurăm pacea”, a mai afirmat Vincenzo di Luca.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
47.897 afisari

68 COMENTARII

  1. Incet dar sigur, ADEVARUL iese la lumina.

    Ce vor face asa-zisii ziaristi cand mascarada se va incheia ?
    Cum vor justifica minciunile scrise si vorbite ?
    Ca si medicii, ziaristii vor trebui judecati si condamnati chiar la spanzuratoare pentru complicitate la crime impotriva umanitatii.

    Sa nu creada vreun ziarist vandut ca va scapa de judecata.

      • Eu inteleg ca iti place sa iti umbli in trusa de scule si sa sugi pile. Dar noi nu suntem interesați sa o tragem la tramvaie. Te deranjează adevarul?

      • Care adevar ms imbacsitule la minte??!!
        Razboiul acestui actor criminal care a distrus multele natii din spatiul numit Ukraina pt orgoliul lui? Un jare criminal

        • Sint de accord cu tine. Zelenski este un ucigas Al poporului lui. Este un actor, o marionete si vrea ca toata lumea sa lupte pentru interesele lui. Este timpul sa-l opreasca cineva.

        • tecunosc.ro/ManolescuBD
          Ăsta este adevărul. În timp ce ne sînt aruncate false probleme noi, ca și țară, stagnăm. Ba chiar și regresăm. Da’… Cu-i pare să îi pese?!? Toți „sîntem” ba prooccidentali, ba, dacă „îndrăznim” să ținem cu propria țară, „proruși”. Nebunie curată.

    • Anonim ? Troll rus joacă anonim ?
      Ești ff dubios labă tristă. Te crezi tribunal ca să judeci ce ?
      Admiri văd sălbăticia rușilor, talibanilor, criminalilor ISIS.

    • Foarte corectă problema ridicată de tine și ca să te completezi m-aș referi cu precădere la cretinul de Gâdea buze moi, la idiotul de Radu Tudor și la trompetele turbate de la Digi douășpatru, Protv, Realitatea teve și România teve – breaking news.

    • DOAMNE … te uita … apare si o veste si eu o cred … ===::ATI AUZIT kakatii de americani IN IUNIE CER / sa-i trasnieasca DUMNEZEU / SA RAMANA definitiv PE TERITORUL si
      a COLONIEI MELE … INCREDIBIL CAT TUPEU … acesti americani + nemtii + ungurii + rusii =TOTI SUNT INVADATORI !!!

    • Vor face ce au facut când s a încheiat subiectul cu pandemia . Au trecut la alt subiect și la alte mizerii. Din ziariști mediciniști au devenit peste noapte, ziariști cu multiple capacități direcționale de buni strategi preferând ofensiva și ostilitati clare în detrimentul păcii și armonizării între opozanți.

  2. Mai multi generali de la Pentagon au spus ca NATO nu putea sa asigure protectia aliatilor in formatul din 2008 in cazul unui conflict militar cu Rusia si aliatii ei.Motivele erau multe.printre care logistica si numarul de soldati.Acum dintr-o data parca unii isi doresc sa verifice daca este adevarat si toarna gaz pe foc.Un conflict militar NATO-Rusia pe scara larga va face Irak si Afghanistan sa fie o gluma in comparatie cu ce putem avea.Italianul are dreptate100%

  3. In sfarsit. S-a dat tonul. UNU pe lista. Urmeaza hoarda pupincuristilor din presa, sa urle la luna, ca la domnul nu cred ca au curajul.

    • Citește istoria Kievului ca să te dumirești cum e cu istoria milenară! Cel care a influențat mult evoluția orașului Kiev a fost Vladimir I cel Mare(958-1015),prinț al Kievului și Novgorodului, care a extins orașul și a pus bazele structurii sale urbanistice. Tot el a oferit supușilor săi ortodoxia bizantină ca religie de stat. Kievul a devenit centrul religios al STATULUI RUS, în principal, datorită clădirilor sale sacre: Catedrala Sfânta Sofia, Catedrala Sf. Vladimir, Mănăstirea Lavra Pecerska (întemeiată în 1051, cea mai veche mănăstire rusească). Din Kiev a început creștinarea Rusiei și răspândirea culturii bizantine!

    • Nu se pune problema existentei milenare a Rusiei în anumite părți ale așa numitei Ucraina, ci INexistența milenară a Ucrainei !!!
      Informațiile din ”Certitudinea” sunt adevărate! Contrar a ceea ce am învățat la istorie, Poporul Român locuia spațiul până la Nipru, și nu doar până la Nistru. Moldova lui Stefan cel Mare se întindea până la Nipru și era vecin cu Rusia Kieveană, de aceea la 1463 Ştefan se căsătoreşte din interes politic și strategic cu Evdochia, fiica cneazului Kievului… Așadar unde erau ucrainienii, dacă la vest de Nipru erau Românii și la estul Niprului erau rușii Rușii? NU EXISTAU !!!

      • Constantin – Vrei să insinuezi că Kiev era in Moldova lui Ștefan cel Mare ?
        Cine te crede ? Mai citește istorie nu ce scriu așa zișii ziariști de 2 bani.

      • Constantin – Ia și citește :
        „În timpul Evului Mediu, zona a fost centru cheie al culturii slavilor estici, puternicul stat Rusia Kieveană formând baza identității ucrainene. În urma fragmentării acesteia din secolul 13, teritoriul a fost disputat, condus și împărțit de o varietate de puteri, precum Uniunea statală polono-lituaniană, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman și Rusia. O republică cazacă s-a ridicat și a prosperat în timpul secolelor 17 și 18, dar teritoriul ei a fost împărțit între Polonia și Imperiul Rus. După Al Doilea Război Mondial, partea occidentală a Ucrainei a devenit parte a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene și întreaga țară a devenit parte a Uniunii Sovietice ca entitate statală unică. În 1991, Ucraina a obținut independența de la Uniunea Sovietică ca urmare a destrămării sale la sfârșitul Războiului Rece.”

  4. În general corecte spusele ăstuia cu o singură rectificare: Ucraina are o istorie statală de 30 de ani, că stat nu a existat niciodată iar de 30 de ani fiind doar o făcătură artificială din prostia rușilor!

    • Vicenzo de Luca , poreclit Profesorul Pol Pot , implineste 73 de ani pe 8 mai 2022 . A fost timp de 10 ani ( 1975-1985 ) seful organizatiei din Salerno ( aproape de Napoli ) al PARTIDULUI COMUNIST ITALIAN . Ulterior a obtinut 4 mandate de primar al orasului Salerno candidand din partea fortelor de stanga .

      • Dacă este adevărat, înseamnă că… așa s-a dorit de către „comuniști(știm cine visează la asta, nu?!? Încă de prin anii 1800. Eminescu a spus despre ei, legionarii le-au stat împotrivă)”. Și totul este un plan pentru impunerea unui guvern mondial, bazat pe dialectica hegeliană ( http://www.manolescubd.wordpress.com ).
        tecunosc.ro/ManolescuBD

    • zap – tu ai auzit de net ? Informează-te inante de a incerca să scrii o istorie aberantă.
      Ukraina este independentă de 30 de ani. Foarte bine. Putin nu are dreptul să ţină captivă
      o ţară. Dar și inainte a existat Ukraina.

      • Corneluș, una-i una alta-i alta, am zis eu că Putin avea dreptul sa atace Ucraina, dobitocel? Înțelegi ce citești ? Iar cu ” existența „, las-o jos că se sufocă de atâta istorie ” statală ” in bătaia vântului !

    • zap – Știi să citești ?
      „În timpul Evului Mediu, zona a fost centru cheie al culturii slavilor estici, puternicul stat Rusia Kieveană formând baza identității ucrainene. În urma fragmentării acesteia din secolul 13, teritoriul a fost disputat, condus și împărțit de o varietate de puteri, precum Uniunea statală polono-lituaniană, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman și Rusia. O republică cazacă s-a ridicat și a prosperat în timpul secolelor 17 și 18, dar teritoriul ei a fost împărțit între Polonia și Imperiul Rus. După Al Doilea Război Mondial, partea occidentală a Ucrainei a devenit parte a Republicii Sovietice Socialiste Ucrainene și întreaga țară a devenit parte a Uniunii Sovietice ca entitate statală unică. În 1991, Ucraina a obținut independența de la Uniunea Sovietică ca urmare a destrămării sale la sfârșitul Războiului Rece.”

  5. Nom astia cu intetesele bogatilor adica oligarhi occidentali cu swab, bilache care a crezut ca daca pun ei de o pandemie mondiala cu vaxx care nimeni nu stie ce reactii da , o sa l ingenuncheze si pe putin cu pionul lor actorasul si vine cu satanismul no limit!! Ghinion cum a zis un clasic autohton!!!

  6. Putini inteleg ca azi America dorește distrugerea economiei europene, pentru ca Europa unita rivaliza cu economia americană. Si acest război iscat de americani, au adus europenii in poziția de a plăti taxe de șmecherie americanilor. Am scris si eu in imblanzitorul de lei, cand voiam sa prostesc prostii, le arătam leii din cușca, iar fraierii puneau botul si plăteau taxa. Asta a facut americanii cu europenii, le a aratat leu (putin) vine si va ia copii si va fu te nevestele, prostii au sărit cu banul. Procente din PIB european pleaca către americani pe praștii

    • Distrugerea economiei americane cine-o dorește? Jerome Powell, Isărescu al lor, a spus că datoria americană nu mai poate fi susținută iar asta cînd au datoria în propria monedă.

  7. Sigur,adevarul doare. Unde conducatori nu au sau nu au mai raspuns la comenzile amorocanesti,hop au devenit dictatori si au fost eliminati. inca mai cauta situatii”analoage”.

  8. Rusia Kieveană sau Rutenia Kieveană a fost cel mai timpuriu stat al slavilor estici dominat de orașul Kiev, aproximativ din anul 880 până la mijlocul secolului al XII-lea. Din punct de vedere istoriografic , Rusia Kieveană poate fi considerată ca unul și primul dintre statele predecesoare a celor trei națiuni slave răsăritene din zilele noastre: Bielorușii, Ucrainenii și Rușii (celelalte state predecesoare, mai puțin timpurii, fiind principatele slave răsăritene care au succedat Rusiei Kieviene, apoi, mai recent, Imperiul Rus și Uniunea Sovietică).

  9. DI LUCA nu-i singurul care gandeste asa ,ADICA CORECT !. „UNII ” NE VOR TAMPITI ,OI SAU TURME DE VITE !,FARA CREER FARA MEMORIE SI SA INGHITIM DE LA TEMBELIZOR CEEA
    CE VOR EI CEI CARE SE CRED STAPANII LUMII !!.
    CE-AU FACUT ACESTI STAPANI ?,S-A UITAT !,S-A INGROPAT ! ,S-A MUSAMALIZAT !,SUNT MILIOANE DE MORTI !,MILIOANE DE MUTILATI ,STATE INTREGI DISTRUSE ,CIVILIZATII DE MII DE ANI FACUTE UNA CU PAMANTUL IN IRAK SI SIRIA !,VEZI SERBIA BOMBARDATA DE NATO FARA NICI O BAZA REALA !,VEZI LIBIA DISTRUSA IN NUMELE HIMERICEI DEMOCRATII
    ,IAR CEEA CE ATI LASAT IN URMA NU VA ASUMATI !.
    CINE I-A INSTRUIT SI INARMAT PE TALIBANI CAND RUSIA ISI VARASE COADA IN AFGANISTAN ??,VOI !, AU PLECAT RUSII ATI INTRAT VOI ,SI ATI FACUT UN MACEL SI UN DEZASTRU DIN TOT AFGANISTANUL ,MINCIUNILE CLADITE PE MILIARDELE ARUNCATE IN AFGANISTAN SI RETRAGEREA RUSINOASA ,RIDICOLA, HOTEASCA V-A PUS PENTRU VECIE CAPAC ASA ZISEI DEMOCRATII SI LIBERTATI DE MARCA AMERICANA !.
    IRESPONSABILITATEA CELOR CARE AU PROMIS UCRAINEI INTRAREA IN NATO ESTE BAZA ACESTUI CONFLICT DE AZI DIN UCRAINA.
    SI-A SCHIMBAT NATO REGULILE PESTE NOAPTE DE DRAGUL UCRAINIENILOR ?? SAU UCRAINIENCELOR ??,CELE 3 CONFLICTE EXISTENTE CRIMEEA ,LUGANSK SI DONET NU ERAU VIZIBILE ? PENTRU CAPETELE INFIERBANTATE NATO ??,SAU RESURSELE UCRAINEI ERAU CELE RAVNITE DE CEI NESATUI !!.
    VANZAREA DE ARME UCRAINEI A LUNGIT CONFLICTUL SI VA MARIT NUMARUL DE VICTIME !,NU ASTA II INTERESEAZA PE EI ,EI SUNT INTERESATI SA-SI TESTEZE TEHNICA MILITARA PE PIELEA ALTORA ,IAR CAND VINE SCADENTA SA-SI UMPLE CONTURILE DIN ARMELE VANDUTE !. SACALII ,COIOTII ,HIENELE DIN SPATELE POLITICIENILOR NU SE VOR SATURA NICIODATA INDIFERENT DE NUMARUL DE CADAVRE.
    CAT PRIVESTE LIBERTATEA SI DEMOCRATIA NU VA MAI BATETI GURA DE POMANA CA TOT NISTE ZOI SUNT PANA LA URMA.

  10. Cine-i și neica nimeni ăsta, ilustrul necunoscut italian, cu școala făcută la fără frecvență? Din ce dulap cu naftalină l-ați scos?
    Tezele cretine cu privire la lipsa de identitate statală a Ucrainei sunt infirmate de faptele primare: tentativa de independență la dizolvarea imperiului țarist, stat fondator al ONU, alături de Uniunea Sovietică etc. etc.
    Esențial: nimeni și sub niciun motiv nu are voie să agreseseze un stat independent și suveran, nici să-i afecteze integritatea teritorială, garantată internațional. Ori Ucraina e victimă unei agresiuni armate a Rusiei și e obligația comunității internaționale să-i dea toată asistenta necesară pentru a se apăra.
    Cum mama dracului se face ca Rusia are doar 4 (patru) state care o sprijină la ONU: Bielorusia, Eritrea, Siria și Coreea de Nord? In vreme ce altele 141 o condamnă.
    Treptat Federația Rusă va ajunge să concureze Coreea de Nord în ceea ce privește izolarea internațională.

    • Solutie simpla, modul in care te exporimi dovedeste ca esti un primit slugarnic, fara judecata proprie.Cum iti permiti sa acuzi i un om, personalitate politica aItaliei unde tu este cocalar? In acest moment ,Rusia este sustinuta la ONU de Coreea, Myanmar, Cuba, Venezuela, Siria, China, Bielorusia, Eritrea din nord/estul Africii? Hai acum numara sunt 4?

    • Deoarece cunoașteți numai iluștri români e bine să știți si de ce sunt inflamati italienii ! Baza de comanda NATO a rachetelor cu „flori ” se află în Sicilia ! IN cazul unui atac ” fratesc ” au spus că ei pot fi sterși de pe hartă în 48 de ore cu toata Europa in care desteptii si-au pus scuturi ! Pe ei ii intereseaza de pielea lor nu ca pe noi de bula altora!

    • CORECT, SUBSCRIU.sua SA-SI VADA DE EA INSASI, SA NU MAI FIE CRIMIANLA UMANITATII.Dupa caDEREAurss(ACUM REGASITA IN u.e, sua) Rusia nu a amai amenintat nici o tara vecina.

      • Și sa vina rusii sa va futa în cur după ce se desființează NATO,numai cretini ,susținătorii lui Șosoaca, cata prostie câte slugărnicie, voi vorbiți de America în loc sa vorbiți ce crime a făcut și face Putin,de unde vine atâta ura dacă veneau rusii peste noi ca nu eram în NATO ce făceați???? Idiotii ce sunteți

        • Bă anonimule, se compară crimele rușilor în Ucraina cu ce au făcut americanii în fosta Iugoslavia și în special în Serbia? Hai SICTIR.

  11. Vincenzo de Luca – „persoană cu mare greutate pe scena politică italiană”? E doar un primar al PCI (Partidul Comunist Italian), tras pe linie moartă din rațiuni de vârstă, pe post de mafaldă pentru o ziaristă dezorientată. Mai citește fata tatii, poate te luminezi și tu într-un final. Deocamdată ești tare îngrămădită.

  12. Din ura pentru Rusia, SUA/NATO a provocat razboiul din Ucraina. Cine e Ucraina?O tara fara teritorii proprii,o tara creata de Stalin. Cand o ucrainianca coace prajituri pentru a otravi adolescenti , mai credeti ca ucrainienii sunt oameni? Abominabila crima ucrainiana de la Fantana Alba dovedeste ca Ucriana e criminala Europei. Multe din crimele savarsite de Ucraina stalinista sunt atribuite rusilor.

  13. Si Alaska a fost candva a mujicilor… Ce parere au idiotii utili de serviciu despre asta? Cine va da voua dreptul sa schimbati granitele recunoscute international? Pashol na turbinka Vidma rusească!!!!

  14. As vrea sa stiu care este sursa autorului acestui articol de. Locuiesc in Italia de aproape 20 de ani si am cautat aproape 3 ore sa vad unde si cand a declarat De Luca asa ceva…
    Ce sa vezi nu am gasit nimic!

  15. concluzionez :: FRUMOS MULTUMESC CA ATI APARUT PE PAGINA MEA , deci :: NU-S ZUZU … !! = M-am nascut in timpul razboiului si /AM TRAIT BOMBARDAMENTUL kakatilor de americani / am semn la mana / din 4 / aprilie 1944/ VECI NU-I IERT !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger