AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru Joe Biden. Kennedy tocmai a făcut anunţul care aruncă în...

Lovitură pentru Joe Biden. Kennedy tocmai a făcut anunţul care aruncă în aer alegerile prezidenţiale din America

Joe Biden și Donald Trump vor avea un contracandidat serios şi periculos, la alegerile prezidenţiale. Robert F. Kennedy Jr va candida drept independent.

El a strâns contribuții financiare de ordinul milioanelor de dolari. Are ca ţintă să atragă electorat inclusiv de la principalii rivali.

Anunţul lui Robert F. Kennedy Jr

Robert Kennedy Junior (69 ani) şi-a anunţat iniţial candidatura la preşedinţia SUA în luna aprilie, în cadrul Partidului Democrat. Aceasta însemna că ar fi fost nevoit să se confrunte cu preşedintele Biden în cadrul alegerilor primare.

“Doresc să îmi declar independenţa: faţă de Partidul Democrat, precum şi faţă de toate celelalte partide”, a declarat el la un miting, luni, la Philadelphia.

Cine este Robert Kennedy Junior?

Noul candidat la alegerile prezidenţiale din SUA 2024 este fiul fostului procuror general al SUA şi candidat la preşedinţie Robert Kennedy, care a fost asasinat în 1968, dar şi nepotul preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, ucis în 1963.

Ce program electoral are? Robert Kennedy Jr. s-a angajat să “elimine diviziunile” care afectează Statele Unite, spunând în cele din urmă “adevărul poporului american”.

author avatar
Andrei Ștefan