AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru China. Focar de Covid-19 la cea mai mare fabrică de...

Lovitură pentru China. Focar de Covid-19 la cea mai mare fabrică de iPhone din lume

Lovitură pentru China. Focar de Covid-19 la cea mai mare fabrică de iPhone din lume / Foto: printscreen

Cea mai mare fabrică de iPhone din lume, situată în China, a recunoscut miercuri că a fost afectată de un focar de Covid-19. În această țară, măsurile sanitare stricte obligă încă zeci de milioane de oameni la izolare.

Fabrica de iPhone, situată în centrul orașului Zhengzhou, are aproximativ 300.000 de angajați. Grupul Foxconn, care administrează unitatea, a declarat că „operațiunile și producția (…) sunt relativ stabile” în pofida epidemiei.

„Impactul este gestionabil”

Un „număr mic” de cazuri au fost detectate, a spus Foxconn, fără a preciza câte. Grupul a calificat drept „complet false” zvonurile de pe internet potrivit cărora ar fi fost detectate zeci de mii de contaminări. „Impactul (…) este gestionabil”, se arată într-un comunicat, asigurând că „previziunile de producție pentru acest trimestru rămân neschimbate”, informează Le Figaro.

China este ultima mare economie care a aplicat o politică strictă împotriva Covid-19, care implică lockdown-uri repetate, testarea populației de mai multe ori pe săptămână și carantine lungi. Cea mai populată țară din lume a înregistrat miercuri doar 1.241 de cazuri noi, majoritatea fără simptome, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate.

Dar focarele locale au determinat autoritățile să ia noi măsuri, cum ar fi închiderea ,miercuri, a parcului de distracții Universal Resort din Beijing.

Banca japoneză de investiții Nomura a estimat în această săptămână că peste 200 de milioane de persoane din China se află în prezent sub diverse grade de izolare. Situația din Shanghai s-a îmbunătățit , iar miercuri autoritățile au început să distribuie în oraș un vaccin inhalabil, ceea ce ar fi o premieră mondială. Produs de CanSino Biologics, cu sediul în Tianjin, vaccinul a fost aprobat luna trecută și servește drept doză de rapel pentru cei deja imunizați.

author avatar
Tudor Borcea