AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru Boris Johnson! Partidul Conservator, gata să aplice tactica „Liviu Dragnea”

Lovitură pentru Boris Johnson! Partidul Conservator, gata să aplice tactica „Liviu Dragnea”

Lovitură pentru Boris Johnson! Partidul Conservator, gata să aplice tactica „Liviu Dragnea” / Foto: Facebook

Oficialii Partidului Conservator al premierului britanic Boris Johnson se așteaptă la o contestare a conducerii acestuia în zilele următoare. În context, Boris Johnson trebuie să treacă miercuri, 8 iunie, peste un vot de neîncredere, notează presa din Regatul Unit.

Un număr tot mai mare de parlamentari conservatori au declarat că și-au pierdut încrederea în Guvernul Boris Johnson din cauza scandalului scandalului Partygate. Unii dintre politicieni susțin chiar că au trimis scrisori prin care solicită în mod oficial un vot de încredere pentru liderul lor, scrie Reuters.

Conservatorii îi pregătesc debarcarea, laburiștii cresc în sondaje

Cel puțin 54 de parlamentari conservatori trebuie să solicite în mod oficial un vot de încredere din partea președintelui Comitetului 1922 al partidului pentru ca votul să fie declanșat. Scrisorile sunt confidențiale, așa că doar președintele comisiei știe câte au fost depuse.

Mai mult de 25 de parlamentari și-au făcut publice scrisorile până acum, iar potrivit The Sunday Times oficiali ai partidului și parlamentari cred că sunt aproape de a depăși pragul de 54, unul dintre ei estimând că numărul cheie a fost deja depășit.

Conservatorii lui Johnson apără două locuri parlamentare în cadrul unor alegeri parțiale la sfârșitul acestei luni, după ce legislatorii în funcție au fost forțați să demisioneze – unul pentru că a vizionat pornografie în parlament și celălalt după ce a fost recunoscut vinovat de abuz sexual asupra unui băiat.

Un sondaj pentru The Sunday Times a constatat că Partidul Laburist, aflat în opoziție, are un avans de 20 de puncte față de conservatori. Întrebat dacă va exista un vot de încredere pentru Johnson în această săptămână, ministrul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat pentru BBC TV: „Nu, nu cred”, spunând că guvernele au suferit adesea de pe urma sondajelor slabe la jumătatea mandatului.

author avatar
Tudor Borcea
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger