AcasăȘTIRI EXTERNELovitură pentru Big Pharma: două vaccinuri adaptate variantei Omicron. Când vor începe...

Lovitură pentru Big Pharma: două vaccinuri adaptate variantei Omicron. Când vor începe livrările

Lovitură pentru Big Pharma: două vaccinuri adaptate variantei Omicron. Când vor începe livrările / Foto: printscreen

BioNTech intenționează să înceapă livrările a două vaccinuri adaptate la varianta Omicron a Covid-19 încă din octombrie, contribuind la stimularea cererii în trimestrul al patrulea, a anunțat luni compania farmaceutică germană, care și-a reafirmat, de asemenea, previziunile privind vânzările de vaccinuri pentru anul în curs.

Cererea de vaccinuri, din care peste 3,6 miliarde de doze au fost livrate în întreaga lume, este în scădere, deoarece majoritatea persoanelor din țările occidentale au primit deja trei sau patru doze.

Disponibile la timp pentru rapel

Cu toate acestea, se așteaptă ca în toamnă campaniile de rapel care utilizează doze destinate în mod special variantei Omicron să stimuleze cererea.

În așteptarea aprobării autorităților de reglementare, BioNTech a declarat că cele două vaccinuri adaptate vor fi disponibile la timp pentru campanii.

În al doilea trimestru, vânzările și profitul net au scăzut cu aproximativ 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 3,2 miliarde de euro și, respectiv, 1,672 miliarde de euro.

BioNTech și-a reafirmat previziunile privind vânzările de vaccinuri în 2022, de 13-17 miliarde de euro, față de 19 miliarde de euro anul trecut. Partenerul său, Pfizer, se așteaptă la vânzări de 32 de miliarde de dolari pentru vaccinul anti Covid-19 în acest an.

„Având în vedere performanța noastră puternică de până acum, credem că suntem pe cale să ne îndeplinim previziunile financiare anterioare pentru anul în curs”, a declarat Jens Holstein, directorul financiar al BioNTech, informează Boursorama.

„Ca urmare a inițiativelor noastre în jurul candidaților la vaccinul anti Covid-19 adaptat la variante, ne așteptăm ca cererea să crească pe piețele noastre cheie în al patrulea trimestru al anului 2022, sub rezerva aprobării autorităților de reglementare”.

BioNTech și Pfizer au depus luna trecută la Agenția Europeană pentru Medicamente unul dintre vaccinurile adaptate, care vizează subvarianta BA.1, a cărui livrare este în curs de aprobare.

Celălalt, care vizează subvariantele BA.4 și BA.5, așa cum a recomandat autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA, va începe testele clinice în această lună, iar primele doze ar trebui să înceapă să fie livrate în octombrie.

author avatar
Tudor Borcea