AcasăȘTIRI EXTERNELOVITURĂ în moalele capului pentru Putin: Rusia, declarată stat care sponsorizează terorismul!

LOVITURĂ în moalele capului pentru Putin: Rusia, declarată stat care sponsorizează terorismul!

LOVITURĂ în moalele capului pentru Putin: Rusia, declarată stat care sponsorizează terorismul!

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate o rezoluție prin care Rusia este declarată stat sponsor al terorismului și care utilizează mijloace de terorism, solicitare făcută în mod repetat Occidentului de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Măsura, care este în mare parte simbolică, a fost justificată prin atacurile militare ale Moscovei asupra unor ținte civile, cum ar fi infrastructura energetică, spitale, școli și adăposturi.

494 de voturi pentru, 58 împotrivă şi 44 abţineri

Rezoluția a fost adoptată de europarlamentari cu 494 de voturi pentru, 58 împotrivă şi 44 abţineri. Astfel, Rusia este declarată drept stat care sponsorizează terorismul şi „recurge la mijloace teroriste”.

„Vot în Parlamentul European acum câteva minute, un vot care a întrunit o majoritate largă. Rusia este un stat care susține terorismul! Poate că în termeni diplomatici este foarte grav să spui despre un stat că sprijină terorismul.

Poate că până acum am considerat că trebuie să ne purtăm cu tact față de vecinul nostru de la est, dar astăzi, într-o rezoluție votată în Parlamentul European majoritatea europarlamentarilor au spus lucrurilor pe nume: Rusia este un stat care susține terorismul”, a spus europarlamentarul USR Vlad Botoș.

Alte sancţiuni pentru Rusia

Întrucât în prezent UE nu poate desemna oficial un stat drept sponsor al terorismului, Parlamentul solicită UE și statelor sale membre să elaboreze un cadru juridic adecvat și să ia în considerare adăugarea Rusiei pe o astfel de listă. Acest lucru ar declanșa o serie de măsuri restrictive semnificative împotriva Moscovei și ar avea implicații restrictive profunde pentru relațiile UE cu Rusia.

Parlamentul European mai cere Uniunii Europene:

  • Să izoleze şi mai mult Rusia la nivel internaţional
  • Să reducă relaţiile diplomatice cu Rusia
  • Să fie menţinute la nivelul minim absolut contactele UE cu reprezentanţii oficiali ruşi
  • Instituţiile din UE afiliate statului rus care răspândesc propaganda de stat în întreaga lume să fie închise şi interzise.
author avatar
Andrei Ștefan