AcasăȘTIRI EXTERNELovitură dură primită de Huawei în Marea Britanie, în privința 5G. Securitatea...

Lovitură dură primită de Huawei în Marea Britanie, în privința 5G. Securitatea națională, printre argumentele decisive invocate

Lovitură de proporții primită de Huawei în Anglia, după ce oficialii britanici au reanalizat rolul limitat acordat, la începutul acestui an, companiei chineze în dezvoltarea rețelei 5G din Marea Britanie.

Un reprezentant al Guvernului de la Londra a făcut, marți, un anunț important. Astfel, s-a aflat că operatorii de telefonie mobilă din Marea Britanie nu mai au voie să cumpere noi echipamente Huawei 5G din 31 decembrie. Și că au termen până în 2027 să scoată din rețelele lor toate kit-urile 5G ale firmei chineze, anunță BBC.

„Nu a fost o decizie ușoară, dar este cea potrivită pentru rețelele de telecomunicații din Marea Britanie, pentru securitatea noastră națională și economia noastră, atât acum, cât și, într-adevăr, pe termen lung”, a argumentat secretarul departamentului digital din Marea Britanie, Oliver Dowden, conform sursei citate.

Hotărârea este văzută ca o victorie semnificativă a administrației Trump, notează CNN, care a insistat pe lângă aliați să scoată Huawei din rețelele lor 5G. Și ca o lovitură dură primită de compania chineză, care operează în Marea Britanie de două decenii, în condițiile în care Europa reprezintă o piață-cheie pentru Huawei, însumând, anul trecut, 24% din vânzări.

Citiți și: 

Anglia trântește ușa în nasul Huawei

Europa, în corzi: fără Huawei înseamnă fără 5G!

5G urma să unească lumea – dar o separă

Anglia sfidează SUA. Cu Huawei

Pericolul din spatele tehnologiei 5G

Germania retrage Telekom din cursa pentru 5G. Huawei, fara concurenta!

Cine controleaza 5G, stapaneste lumea!

Razboi 5G intre miliardarii SRI!

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger