AcasăȘTIRI EXTERNELovitură de teatru la Casa Albă. Anunțul lui Biden despre o eventuală...

Lovitură de teatru la Casa Albă. Anunțul lui Biden despre o eventuală candidatură la președinție în 2024

Lovitură de teatru la Casa Albă. Anunțul lui Biden despre o eventuală candidatură la președinție în 2024 / Foto: Facebook

Președintele Joe Biden a rămas evaziv cu privire la posibilitatea de a candida la alegerile prezidențiale din 2024. El a declarat că o altă candidatură la Casa Albă „rămâne de văzut”, dar a spus că ușa este încă deschisă pentru el, în ciuda vârstei sale, a unei economii incerte, a conflictelor de peste mări și a cetățenilor care încă se luptă cu Covid-19.

Biden a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu pentru emisiunea 60 Minutes, difuzată duminică seara. Moderatorul Scott Pelley i-a reamintit președintelui că a jurat să candideze din nou, dar l-a întrebat pe Biden dacă mai este hotărât să o facă.

„Rămâne de văzut”

„Intenția mea, așa cum am spus de la început, este că voi candida din nou. Dar este doar o intenție. Dar este ea o decizie fermă că voi candida din nou? Asta rămâne de văzut”, a spus Biden.

Biden a făcut această declarație în contextul în care alegerile de la mijlocul mandatului din 2022 se apropie cu pași repezi și fostul președinte Donald Trump organizează mitinguri în toată țara pentru candidații pe care îi susține personal.

Reținerea lui Biden de a anunța o candidatură la realegere ar putea fi un alt îndemn de mobilizare pentru republicanii care îl atacă pe actualul președinte, scrie Newsweek.

În cazul în care Biden va anunța că nu va candida în 2024, aceasta ar deschide ușa pentru o puzderie de candidați, din California până pe Coasta de Est. Candidatul de top din partea democraților ar fi guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, care s-a pronunțat împotriva unor republicani de top precum Trump, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Vicepreședintele Kamala Harris, care a avut o campanie prezidențială eșuată în 2020, este un alt nume de top, alături de senatorul de Vermont Bernie Sanders și guvernatorul statului Michigan, Gretchen Whitmer.

În timpul interviului, Pelley i-a reamintit lui Biden că se apropie de 80 de ani, ceea ce înseamnă că este cel mai în vârstă președinte din istoria Americii. Toate acestea în timp ce predecesorul său, Donald Trump, cochetează aparent cu ideea de a candida pentru un nou mandat.

Cel mai în vârstă președinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui eventual al doilea mandat și 86 la sfârșitul acestuia, un subiect care a fost mult timp tabu în tabăra democrată.

author avatar
Tudor Borcea
767 afisari

4 COMENTARII

  1. Bidineu vrea să plece de la Casa Albă numai cu picioarele înainte. Tataie, lasă bre grijile americanilor în seama altora mai tineri, mai viguroși și cu țiglele pe casă.

  2. data viitoare poate o alta clona mai saltareata… sa fii perceput (de fapt impus de o media talimba) ca cel mai puternic om al planetei dar in realitate sa fii scalvul numarul 1, e ceva… singurul presedinte cu adevarat al SUA a fost executat in Dallas… si cum s-ar zice, urmasii si-au invata bine lectia… mai bine slugi… ce nu face frica din primitivi…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger