AcasăȘTIRI EXTERNELovitură de proporţii pentru regele Juan Carlos I. Regele Felipe VI a...

Lovitură de proporţii pentru regele Juan Carlos I. Regele Felipe VI a luat o decizie importantă! E nemilos față de propriul tată

Regele Felipe

Regele Spaniei Felipe al VI-lea a hotărât să se distanțeze de tatăl său, pe fondul acuzațiilor de corupție. Fostul rege Juan Carlos I a început să fie anchetat în luna iunie, în Spania, vizată fiind suma de 100 de milioane de dolari pe care ar fi primit-o din partea Regelui Arabiei Saudite.

Deși Spania se luptă cu epidemia de coronavirusul, premierul Pedro Sanchez spune că există o altă problemă care îi macină pe toți spaniolii – „banii spălați” ai familiei regale. „Ne deranjează pe toți”, a spus Sanchez la televiziunea națională, potrivit CNN. Presa spaniolă raportează acum aproape zilnic despre presupusele relații financiare ale fostului rege Juan Carlos I, chiar înainte de a abdica în 2014 și despre eforturile fiului său, regele Felipe al VI-lea, de a se distanța de el.

În luna martie, după ce Spania a intrat în carantină din cauza epidemiei de coronavirus, regele Felipe a renunțat la moștenirea personală a tatălui său și a decis ca fostul suveran să nu mai primească bani de la buget. Decizia casei regale a venit după ce presa internaţională a scris că Juan Carlos ascundea 100 de milioane de dolari la Geneva, o sumă de bani pe care a primit-o în 2008 de la Arabia Saudită şi din care i-a dat mare parte amantei sale.

Regele Spaniei a luat o hotărâre radicală

Vestea că fostul suveran, în vârstă de 82 de ani, are o avere ascunsă în două conturi offshore i-a cutremurat pe oficialii spanioli, relatează BBC. Analiștii susțin că acum există o presiune fără precedent asupra monarhiei spaniole, pe care regele Felipe a promis să o facă mai transparentă când a preluat-o în urmă cu șase ani. Presa spaniolă scrie că regele Felipe vrea să păstreze o distanță între el și tatăl său – cerându-i chiar să-și părăsească reședința de pe terenurile Palatului Regal din Madrid, .

S-a vorbit, de asemenea, despre o reformă constituțională pentru a elimina imunitatea regelui. Regele Felipe, în vârstă de 52 de ani, pare să muncească din greu pentru a-și construi propria imagine în fața supușilor. El și regina Letizia se află la finalul unui turneu regal în toate cele 17 regiuni din Spania, pentru a le mulțumi oamenilor pentru eforturile depuse în timpul pandemiei coronavirusului.

author avatar
Andreea Vlad
711 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger