AcasăȘTIRI EXTERNELondra traversează cea mai grea perioadă din epoca modernă! Capitala Angliei, plasată...

Londra traversează cea mai grea perioadă din epoca modernă! Capitala Angliei, plasată în situaţie de „incident major”

londraLondra traversează cea mai grea perioadă din epoca modernă! Capitala Angliei, plasată în situaţie de "incident major"

Situaţia de la Londra a devenit mai dificilă decât anticipa toată lumea. Noul coronavirus a făcut ravagii atât de mari, încât capitala Angliei a fost plasată, vineri, în situaţie de ”incident major”, din cauza creşterii mari a internărilor la spital.

Am declarat azi incident major la Londra, pentru că ameninţarea pe care acest virus o reprezintă este pe punctul de a provoca o criză”, a anunţat Sadiq Khan, primarul Londrei.

Un londonez din 30 are acum covid-19. Dacă nu acţionăm imediat, sistemul nostru de sănătate ar putea fi copleşit, iar şi mai multe persoane vor muri”, a avertizat el.

Londonezii continuă să facă sacrificii enorme, iar eu îi implor azi să rămână acasă, dacă nu este absolut necesar să iasă”, a mai spus edilul.

Rata de incidență a depăşit 1.000 de cazuri de covid-19 la 100.000 de locuitori în capitala britanică, iar de la 30 decembrie la 6 ianuarie numărul pacienţilor spitalizaţi a crescut cu 27%, conform news.ro.

La Londra, au murit 477 de oameni, numai într-o săptămână

În ultima săptămână, 477 de decese au fost înregistrate în urma unui diagnostic pozitiv.

Numărul persoanelor spitalizate este cu 35% mai mare decât în aprilie – vârful primului val -, iar autorităţile sanitare se tem că acest număr va continua să crească.

O situaţie de incident major este definită ca ”depăşind cadrul operaţiunilor obişnuite şi susceptibilă să antreneze prejudicii, pagube, perturbări sau riscuri grave la adresa vieţii sau stării de bine, serviciilor esenţiale, mediului sau securităţii naţionale”.

Ultimul incident major la Londra a fost declarat în urma incendiului de la Grenfell Tower, soldat cu 72 de morţi, în 2017.

author avatar
Andrei Ștefan