AcasăȘTIRI EXTERNELondra, luată cu asalt! Sute de protestatari anti-măști pe străzi

Londra, luată cu asalt! Sute de protestatari anti-măști pe străzi

Sute de protestatari s-au adunat în Hyde Park în după-amiaza zilei de 19 iulie pentru o demonstrație împotriva purtării măștilor de față.

Protestatarii anti-vaccinului pentru Covid-19 au susținut această idee într-un marș numit „Keep Britain Free”, ținând în mâini pancarte care spuneau că „nu mă voi acoperi”. Alte mesaje transmise de către aceștia sunt „Refuz să port mască, să fiu testat și urmărit” și „fără mască”. Printre manifestanți s-a aflat și un bărbat care purta o mască de ciumă, specifică celor purtate de doctori în Evul Mediu.

Grupul susține că guvernul a acționat „ilegal”, de aceea doresc să se opună vaccinării Covid-19. Un bărbat a fost fotografiat purtând un tricou alb care spunea: „Salvați drepturile omului, nu cu 5G, nu cu vaccinări”, în timp ce o altă femeie declara că „pun la îndoială tot”.

Organizatorul Leah Butler-Smith a spus mulțimii din centrul Londrei, care nu respectau regulile de distanțare socială că „Este din cauza faptului că oamenilor li se spune că nu au de ales între a purta sau nu mască”. De asemenea, doamna Butler-Smith a acuzat guvernul că a încercat să „sperie în mod deliberat oamenii” și a susținut că miniștrii un motiv principal de a face ca măștile să fie obligatorii.

Oamenii vor fi puși să poarte măști de față în magazinele din Anglia începând de vineri. Cu toate acestea, londonezii  nu vor obligați să poarte mască atunci când merg la sală, beau într-un pub sau mănâncă la un restaurant.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
395 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger