AcasăȘTIRI EXTERNELondra ia foc. „China și Rusia folosesc cyberatacuri pentru a sabota, fura...

Londra ia foc. „China și Rusia folosesc cyberatacuri pentru a sabota, fura și jefui Occidentul”

Londra ia foc. „China și Rusia folosesc cyberatacuri pentru a sabota, fura și jefui Occidentul”

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a cerut Chinei să-i judece pe criminalii cibernetici aflați în interiorul granițelor sale.

Beijingul și Moscova folosesc atacuri cibernetice pentru a „sabota, fura și jefui” Occidentul dar și pentru a „controla și cenzura” proprii cetățeni, a declarat Raab.

Într-un discurs rostit, miercuri, la conferina anuală Cyber ​​UK, Raab a pus în contrast „regimurile autoritare” precum China, Rusia, Coreea de Nord și Iran cu propriul sistem britanic de „control democratic și responsabilitate”.

„Respectăm dreptul internațional. Și ne folosim capacitățile pentru a ne apăra cetățenii, pentru a proteja colaborarea internațională ca o forță pentru bine în lume, în timp ce adversarii noștri își folosesc puterea cibernetică pentru a fura, a sabota și a jefui sistemul internațional”, a lansat Raab.

China, a spus Raab, are responsabilitatea de a-i urmări în justiție pe cei care lansează atacuri cibernetice de pe teritoriul său, chiar dacă nu au legături cu statul, scrie Politico.

Ministrul britanic a enumerat o serie de atacuri cibernetice împotriva statelor occidentale în ultimele luni, inclusiv cel raportat de Microsoft, în martie, împotriva serverelor sale Exchange de către „un grup sponsorizat de stat care a operat din China”.

Cyber-rezisență post-Brexit

Discursul lui Raab vine în timp ce Londra trece la consolidarea capacităților sale de securitate cibernetică, cu noi investiții și noi legislații care vizează combaterea spionajului și prevenirea furtului proprietății intelectuale, pe fondul îngrijorării cu privire la activitățile Rusiei și Chinei în special.

Marea Britanie a anunțat miercuri alocarea a 22 de milioane de lire sterline pentru construirea rezilienței securității cibernetice în țările în curs de dezvoltare, cu un accent deosebit pe Africa și Indo-Pacific – ca parte a unei strategii mai largi post-Brexit pentru a aprofunda legăturile cu aceste regiuni.

author avatar
Tudor Borcea
251 afisari

2 COMENTARII

  1. Cine vorbește de jefuire? Englezii? Cei care au jefuit sute de ani tot globul asta? Ce fac multinaționalele? Jefuiesc exact ca pe vremuri, sub alta forma întreg mapamondul. Iar ăștia urla ca sunt jefuiți? Este de noaptea minții

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger