AcasăȘTIRI EXTERNE„Locomotiva” UE, trasă pe linie moartă!

„Locomotiva” UE, trasă pe linie moartă!

O nouă prognoză a principalelor institute economice din Germania prevede că cea mai mare economie a zonei euro va intra în recesiune anul viitor, declanșată în mare parte de o creștere „drastică” a costurilor energiei cauzată de războiul Rusiei din Ucraina.

Prognoza a fost realizată de Institutul Ifo din München, Institutul Kiel pentru Economie Mondială, Institutul Halle pentru Cercetări Economice și Institutul Leibniz pentru Cercetări Economice.

Acestea se aşteaptă la un avans al PIB-ului Germaniei de 1,4% în 2022, de la un nivel de 2,7% previzionat anterior, şi un declin de 0,4% în 2023, de la un avans de 3,1% estimat în primăvară.
„Criza de pe piaţa gazelor are un impact sever asupra economiei Germaniei. Majorarea preţului gazelor sporeşte drastic costurile cu energia, ducând la o reducere masivă a puterii de cumpărare”.
Conform unui scenariu de risc ce prevede o iarnă extrem de rece, penurie în aprovizionarea cu gaze şi insuficienţa economisirii energiei, cele patru institute economice avertizează că PIB-ul Germaniei s-ar putea contracta cu 7,9% în 2023 şi cu 4,2% în 2024.

De asemenea, Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank) a avertizat că economia ţării se contractă deja şi situaţia este posibil să se agraveze în lunile de iarnă, pe măsură ce consumul de gaze naturale va fi oprit sau raţionalizat.

Economiștii au dat vina pentru înrăutățirea perspectivelor pe seama reducerii exporturilor de gaze rusești către Europa, care a împins prețul combustibilului la niveluri record în timpul verii și a crescut perspectiva unei penurii în lunile următoare.

“Sunt din ce în ce mai multe semne de recesiune ale economiei germane, în sensul unui declin clar, generalizat şi de durată a activităţi economice”.
Luna aceasta, Ifo a anunţat că se aşteaptă la o recesiune tehnică în primul trimestrul din 2023, cu o contracţie a PIB de 0,4%, după un recul de 0,2% în trimestrul patru al acestui an.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
461 afisari

5 COMENTARII

  1. @Barbu Gh. 2022-09-29 16:59 16:59:15
    Cenzura e pe toate.
    Poftim mai mult de 30 platforme online pe care am postat sau postez.
    Mai sunt cateva dar nu le-am mentionat.
    Sfaturi.
    Nu va faceti cont pe o platfoema social media sau online.
    Contul poate fi sters de administrator si va limitati singuri.
    Nu postati doar pe o platforma online.
    Din nou singuri va inchideti intr-o „cusca”
    Daca vreti doar sa va expuneti ideile principiile valorile parerile fara sa castigati bani din asa ceva puteti ajunge la sute de mii vizualizari zilnic usor.
    Puteti trece de 1 milion vizualizari fara a fi „influencer”…”blogger”…”vlogger”…sau fara a avea „con” pe o platforma de social media sau platforma web…ziar forum etc…
    youtube. com
    ziare .com
    g4media. ro
    rumaniamilitary. ro
    paginademedia. ro
    hotnews .ro
    veghepatriei. worldpress. com
    national. ro
    gazetadevest .ro
    strictsecret. ro
    puterea .ro
    ebihoreanul. ro
    realitatea. net
    ortodoxinfo.ro
    timpul .md
    activenews .ro
    luju .ro
    4media .info
    60m .ro
    r3media. ro
    ziuaveche. ro
    sfin. ro
    bursa. ro
    financialintelligence .ro
    curierulnational. ro
    catavencii .ro
    cristoiublog. ro
    cotidianul .ro
    contributors .ro
    linkedln .com
    adevarul. ro

  2. ”Locomotiva” UE fura startul tot timpul. S-a servit fara rusine din banii UE si desi era embargou pe gazul rusesc a continuat sa importe pana le-a distrus USA conductele.

  3. La gunoi cu acest colhoz putred UE condus de drogati si poponari pedofili care au distrus identitatea ,mentalitatea si nivelul de viata la sclavii naivi occidentali

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger