AcasăȘTIRI EXTERNELiz Truss dă afară „albii” din noul guvern al Marii Britanii! Decizii...

Liz Truss dă afară „albii” din noul guvern al Marii Britanii! Decizii șocante luate în Downing Street

liz trussLiz Truss, pusă la zid, după ce a anunțat noul plan fiscal / Lira sterlină s-a prăbușit

Liz Truss se pregătește să numească primul cabinet din istoria Marii Britanii în care niciuna dintre marile funcții de stat nu va fi deținută de un om alb.

Truss, în vârstă de 47 de ani, și consilierii ei analizat  îndelung componența cabinetului său, notează presa din Regatul Unit.

Liz Truss numește miniștri de culoare

Noul premier britanic îl va numi cancelar pe aliatul pe termen lung Kwasi Kwarteng, Suella Braverman trece la Ministerul de Interne și James Cleverly la Ministerul de Externe.

Dacă este selectat, Kwarteng ar fi al patrulea cancelar de culoare consecutiv, după Sajid Javid, Rishi Sunak și Nadhim Zahawi.

Și Braverman urmează să devină al treilea ministru de interne de culoare, după Priti Patel și Javid. Cleverly, în prezent secretarul pentru Educație, va deveni primul secretar de externe de culoare.

Dar la fel de interesant precum cine va fi în noul guvern este cine nu va fi în el. Se așteaptă ca Rishi Sunak să rămână fără portofoliu. Exclus va fi și Michael Gove, ministru sub cei trei premieri anteriori.

Consilierii politici, la un pas de remaniere

Dominic Raab, primul secretar de stat, și însuși Boris Johnson, sunt așteptați să revină în Parlament. Ambii și-au semne de întrebare dacă își pot păstra locurile la următoarele alegeri.

De asemenea, se așteaptă să existe o eliminare clară a consilierilor politici în cadrul No10. The Times sugerează că doar o mână de consilieri de lungă durată își vor păstra funcțiile, deoarece Truss încearcă să reducă numărul lor.

author avatar
Andreea Vlad
966 afisari

6 COMENTARII

  1. Oare cum ar trebui numită anglia? Muftiat? Califat? Emirat?
    „slava hindustani”… „slava pakistani”…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger