AcasăȘTIRI EXTERNELivratorii din New York au dreptul de a folosi toaletele restaurantelor

Livratorii din New York au dreptul de a folosi toaletele restaurantelor

Livratorii din New York au dreptul de a folosi toaletele restaurantelor

Această revendicare figura printre alte cereri care au fost acceptate de consiliul municipal al metropolei americane.

Membrii consiliului municipal au adoptat un proiect de lege referitor la asigurarea accesului la toalete pentru lucrătorii, majoritatea pe biciclete, care livrează mese în New York.

Cererea a fost avansată de coaliția populară a mii de livrători imigranți din oraș, Los Deliveristas Unidos.

New York, una dintre cele mai mari piețe de livrare de alimente din SUA

Bicicliștii au cerut accesul legal la toaletele restaurantelor unde asigură livrarea de alimente sau băuturi. Până acum, acești lucrătorii independenți se descurcau în tufișuri, sticle sau pungi, o situație denunțată și în cazul unor angajatori care-și supun personalul la un ritm infernal de lucru.

Bill de Blasio, primarul din New York, precum și aplicația de livrare GrubHub, au susținut proiectul condus de Los Deliveristas Unidos.

New York este una dintre cele mai mari piețe de livrare de alimente din SUA, scrie Slate.

„Toți vor numai profit”

În calitate de antreprenori independenți, persoanele care livrează nu au acces la salarii minime, plăți suplimentare, indemnizații pentru accidente de muncă și li se interzice să adere la sindicate.

„Cu toții lucrăm cu mai multe aplicații”, spune Gustavo Ajche, distribuitor și membru al Los Deliveristats Unidos. „Fiecare funcționează diferit, dar sunt aceleași în sensul că toate încearcă să obțină profit fără a oferi protecție lucrătorilor”.

Prin urmare, proiectul de lege a dorit să atenueze aceste condiții de muncă deficitare: este garantat un salariu minim pe călătorie, au fost stabilite limite pentru distanțele de livrare și vor fi puse în aplicare mecanisme care să asigure plata integrală a bacșișilor către persoanele care livrează.

Această decizie i-ar putea inspira pe alți legislatori americani să facă același lucru în teritoriile lor.

author avatar
Tudor Borcea
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger