AcasăȘTIRI EXTERNELivrările de petrol rusesc via Ucraina au fost întrerupte / Mai multe...

Livrările de petrol rusesc via Ucraina au fost întrerupte / Mai multe țări europene sunt afectate

Livrările de petrol rusesc via Ucraina au fost întrerupte / Mai multe țări europene sunt afectate

Livrările de petrol rusesc către trei țări europene via Ucraina au fost oprite după ce o tranzacție bancară legată de sancțiunile împotriva Moscovei a fost respinsă, a anunțat marți compania rusă responsabilă cu transportul hidrocarburilor.

Într-un comunicat, Transneft explică faptul că plata sa pentru dreptul de tranzit prin Ucraina pentru luna august, efectuată la 22 iulie, a fost refuzată la 28 iulie din cauza intrării în vigoare a unor sancțiuni împotriva Moscovei.

Ungaria, Slovacia și Cehia, afectate

Ca urmare, compania ucraineană UkrTransNafta „a încetat să mai furnizeze servicii de transport de petrol prin teritoriul ucrainean începând cu 4 august”, a precizat Transneft.

Este vorba despre livrările prin intermediul unui sector al conductei Drujba, care trece prin Ucraina și deservește trei țări europene fără ieșire la mare, Ungaria, Slovacia și Cehia.

Livrările către Polonia și Germania, prin intermediul unei alte ramificații a conductei Druja prin Belarus, „continuă în mod normal”, a declarat Transneft. În pofida ofensivei militare a Rusiei de la sfârșitul lunii februarie, petrolul și gazele rusești continuă să circule prin Ucraina către Uniunea Europeană, mai mulți dintre membrii acesteia fiind puternic dependenți de hidrocarburile Moscovei.

În iunie, UE a adoptat un embargou progresiv asupra petrolului rusesc, care include interzicerea importurilor de țiței pe cale maritimă în termen de șase luni.

Cu toate acestea, livrările prin conducta Drujba au fost autorizate să continue „temporar”, fără un termen limită, o concesie obținută de premierul ungar Viktor Orban, care își cultivă relațiile cu Vladimir Putin și a cărui țară depinde de acest petrol rusesc ieftin pentru 65% din consumul său.

De la conflictul din Ucraina, țările europene încearcă să își reducă dependența energetică de Rusia și acuză Moscova că își folosește aprovizionarea cu hidrocarburi ca pe o „armă de război”. În ultimele săptămâni, Rusia și-a redus drastic livrările de gaze către Europa.

author avatar
Tudor Borcea
379 afisari

5 COMENTARII

  1. Naziștii UE au decis renunțarea la gazul și petrolul rusesc drept armă împotriva Rusiei. Iar ele 300 de miliarde de euro confiscate de la ruși sunt jaful mileniului. Însă când Rusia oprește gazul, gata, asta este o armă împotriva UE. Occidentalii au trăit doar din jafuri și genociduri. Adevărate valori democratice..

  2. Foarte tare! Orban al ungurilor, dupa ce s-a pus capra la Moscova pentru petrol, acum a ramas fara!!!

  3. Hai ca in maxim 1-2 luni incep micile ra-zbo-aie civ-ile si prin Occidentul ala at-e-u, dec-adent si k-ur-kub-eist, deja in Olanda totul e un bu-toi de pulb-ere, numai scanteia mai lipseste !! Daca voi credeti ca aia 10 mii de merc-enari amer-loci si francezi au fost adusi pentru a apara col-onia esu-ata din Bu-kale, voi habar nu aveti pe ce lume traiti !! Aia sunt trupe de ocup-atie, sunt acolo numai pentru a ajuta la evacuarea la toti trep-adusii de la 3coc-eni, gubern si spar-lament, in caz ca vin rus-nacii in ceva vizita pe termen foarte lung prin Val-a-hia aia de tot k-ak-atul !! Bai ciu-kala-lule, tu cam pe cati un-guri si nemti din Transilvania contezi ca o sa mearga sa isi dea viata pentru c-lic-a voastra de ho-ti si tra-nto-ri na-zi-sti ? Ha ha ha 🙂 Eventual numai aia bine va-x-xin-ati in cap, si care se spala zilnic pe crei-eras de 3 ori pe zi cu pr-opa-ganda n-az-ista, restul, aia intregi la cap o vor sterge frumos din colo-nie !! Scapa numai care poate, bai post-acilor platiti la ora, unii isi traiesc viata de 30 de ani, iar voi tot niste ra-me si gan-daci de buca-tarie a-ti ramas !! Ha ha ha 🙂 Hai ca vine bub-uiala si la Buk-ale, in plina tz-ig-anie, atunci o sa fie ma-cel si h-a-os de ne-descris, nu ce e acum !! Bai Zdre-linski, mai bine su-ge si tu o bana-na pe acolo, in Kievul tau na-z-ist impu-tit, vezi ca daca bom-b-ardezi podul ala din Crimeea, vine si niste ciiup-erkute atom-ice la tine, langa bunkarul tau na-zist de neam pr-ost !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger