AcasăȘTIRI EXTERNELIVE VIDEO. Sute de arestări în Rusia. Protest de amploare la Moscova,...

LIVE VIDEO. Sute de arestări în Rusia. Protest de amploare la Moscova, în sprijinul lui Navalnîi, cu mii de oameni în stradă!

Câteva mii de persoane se află, sâmbătă după-amiază, la Moscova, în Piața Pușkin.

Oamenii au ieșit în stradă într-un număr impresionant, pentru a-și manifesta susținerea pentru Aleksei Navalnîi, principalul critic al președintelui Vladimir Putin, arestat pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia, după lunile în care a stat în Germania, pentru a se repune pe picioare după ce a fost otrăvit.

Conform unei estimări a ministrului rus de Interne, ar fi vorba despre 4.000 de manifestanți la Moscova. Surse din rândul opoziției spun, însă, că numprul acestora ar fi de peste trei ori mai mare, de circa 15.000 de oameni, potrivit site-ului BBC.

Din câte se poate vedea din imaginile transmise live pe Youtube, în stradă au fost scoși și un număr impresionant de forțe de ordine, fiind montate inclusiv garduri metalice în zona în care se află mulțimea.

Sute de arestări

Protestul de la Moscova nu e singular. Oamenii par să nu țină cont nici de repercusiuni, dar nici de vreme. Deja sute de oameni au fost arestați, în urma protestelor de sâmbătă, din Rusia, notează presa internațională. Conform site-ului CNN, care citează site-ul independent OVD-Info, sâmbătă s-ar fi făcut 369 de arestări.

Primele manifestații au avut loc la Vladivostok (în est) și, pe măsură ce au trecut orele, s-au extins către vest, notează CNN. S-a protestat inclusiv în Iakuţk, unde sâmbătă temperaturile au scăzut până la -53 de grade Celsius.

Nu au lipsit incidentele violente la aceste manifestări.

Atenție, urmează imagini ce vă pot afecta emoțional:

author avatar
Andrei Coman