AcasăȘTIRI EXTERNELIVE VIDEO - Joe Biden, învestit în funcția de președinte al SUA:...

LIVE VIDEO – Joe Biden, învestit în funcția de președinte al SUA: „Este o nouă zi pentru America”

bidenJoe Biden este învestit în funcția de președinte al SUA: "Este o nouă zi pentru America"

Chiar în aceste momente, în Statele Unite, noul președinte american își preia mandatul în cadrul unei ceremonii neobișnuite pentru istoria americană.

Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi viitoarea vicepreşedintă Kamala Harris au ajuns miercuri la Capitoliu pentru a depune jurământul, în prezenţa foştilor preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton, dar în absenţa lui Donald Trump.

LIVE TEXT: Iată cum au decurs evenimentele la cremonia de învestire a lui Biden:

  • Kamala Harris a depus jurământul în funcția de vicepreședinte în fața judecătoarei Curții Supreme Sonia Sotomayor, prima femeie de culoare de la Curtea Supremă.
  • Joe Biden, pe Twitter: Azi, începem o nouă zi
  • Lady Gaga intonează imnul național
  • Fostul președinte republican George W. Bush a ajuns la rândul său la ceremonia de inaugurare. Acesta este însoțit de fosta prima doamnă Laura Bush.

Ceremonie fără precedent, marcată de pandemie

Joe Biden a fost învestit al 46-lea președinte al Statelor Unite într-o ceremonie fără precedent marcată de pandemie și de asaltul violent de la Capitol Hill din 6 ianuarie de către susținătorii miliardarului republican.

Vicepreședintele republican, Mike Pence, va fi și el prezent, dar nu și Donald Trump, o premieră 150 de ani din istoria americană.

Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a sosit însoțit de soția sa, Jill Biden, în vârstă de 69 de ani. Cuplul a urcat treptele Capitolului împreună cu Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, și soțul ei Doug Emhoff, în vârstă de 56 de ani.

author avatar
Andrei Ștefan