AcasăȘTIRI EXTERNELIVE UPDATE. RĂZBOI ÎN UCRAINA! Armata Rusiei a intrat în Donbas! Putin...

LIVE UPDATE. RĂZBOI ÎN UCRAINA! Armata Rusiei a intrat în Donbas! Putin recunoaște republicile Donețk și Luhansk – VIDEO

UcrainaLIVE UPDATE. RĂZBOI ÎN UCRAINA! Armata Rusiei a intrat în Donbas! Putin recunoaște republicile Donețk și Luhansk - VIDEO

Situația din estul Ucrainei este critică! Vladimir Putin a ordonat luni seară trupelor ruse să intre în teritoriile separatiste din Ucraina pentru o misiune de menținere a păcii în Donețk și Lugansk.

Ordinul a fost dat la scurt timp după ce Kremlinul a recunoscut independența celor două regiuni separatiste din Ucraina.

UPDATE 15:37. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat marți, 22 februarie, că are în vedere ruperea relațiilor diplomatice cu Rusia, în urma recunoașterii de către președintele Vladimir Putin a independenței regiunilor separastiste pro-ruse din estul Ucrainei, autoproclamatele „republici” Donețk și Lugansk.

„Am primit o solicitare de la Ministerul Afacerilor Externe de a lua în considerare chestiunea ruperii relațiilor diplomatice dintre Ucraina și Rusia”, a precizat el. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 14:24. O hartă online cu date despre mișcările trupelor ruse de-a lungul graniței cu Ucraina a fost creată de specialiștii IT de la Kiev.

Serviciul preia date de la operatorii de sateliți europeni, le analizează și pune semne pe hartă cu pozițiile actuale ale rușilor. Programul ține cont de dinamica acestora. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 14:05. Recunoașterea de către Rusia a republicilor separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk este „inacceptabilă”, a declarat marți, 22 februarie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 13:42 Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că proiectul gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, în noile circumstanțe de criză din Ucraina.

El a spus că procesul de aprobare a fost oprit. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 13:02 Autoritățile ucrainene au dislocat 120.000 de militari pe linia de contact din Donbas, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU dedicată situației din jurul Ucrainei. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 11:32. China și-a exprimat „îngrijorarea” cu privire la modul în care evoluează situația în Ucraina, după ce Rusia a anunțat că recunoaște așa zisele republici Donețk și Lugansk. Escaladarea continuă a tensiunilor este legată de eșecul implementării acordurilor de la Minsk, a declarat ministrul chinez de Externe, Wang Yi. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 10:59. În timp ce SUA au anunțat că vor impune nou sancțiuni Rusiei, după ce Vladimir Putin a trimis trupe în Donbas, un înalt responsabil a administrației de la Washington a părut să semene dubii cu privire la fermitatea președintelui Joe Biden. „Vom urmări foarte atent ce fac ei în următoarele ore și zile. Și răspunsul nostru se va fi în concordanță cu acțiunile lor”, a declarat acesta (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 10:25. Declarația Ucrainei privind dezvoltarea potențială a propriilor arme nucleare nu este o bravadă, crede Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin avertizează – Kievul are tehnologii sovietice și sisteme de livrare pentru astfel de arme, atenționează președintele Federației Ruse”. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 10:08. Recunoașterea entităților separatiste Donetk și Luhansk ridică și o problemă periculoasă a granițelor. Concret, autoritățile separatiste susțin că teritoriul lor se extinde cu mult dincolo de zonele pe care le controlează de fapt.

Practic, ele acoperă în totalitate regiunile în care erau capitale administrative înainte de 2014, adică întregul bazin Donbas!” (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 09:51. Decizia președintelui rus Vladimir Putin de a recunoaște independența separatiștilor pro-ruși din Ucraina a stârnit multiple reacții internaționale. În SUA, șeful diplomației, Antony Blinken, a considerat că decizia Moscovei Putin contrazice „angajamentul Rusiei față de diplomație” și merită un răspuns „ferm și rapid”. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 09:40. Două mari companii aeriene au anunțat, recent, suspendarea zborurilor către capitala și, totodată, cel mai mare oraș al Ucrainei, ca urmare a temerilor privind un posibil atac al Rusiei asupra acestui stat. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 09:13. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat la maxim nivelul de alertă pentru Ucraina, după ce trupele ruse au intrat în regiunile separatiste din estul țării. În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina și a evoluțiilor de luni seară, MAE transmite românilor aflați în regiune să părăsească Ucraina imediat. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


UPDATE 08.57. Recunoașterea independenței autoproclamatelor republici din Donbas de către Rusia a declanșat scene de sărbătoare pe străzile orașului Donețk. Cerul a fost iluminat de numeroase focuri de artificii. În videoclipurile postate pe rețelele de socializare, se poate vedea bucuria locuitorilor în momentul în care Vladimir Putin anunță că a semnat ordinul de intrare a Armatei Roșii în Donbas. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)




UPDATE 08.51. Procurorul general al Ucrainei îi deschide dosar penal lui Vladimir Putin. Irina Venediktova a spus că a fost forțată să acționeze după ce președintele rus a recunoscut luni seară independența republicilor separatiste Lugansk și Donețk, încălcând legea. Ambele erau teritorii ucrainene, a scris Venediktova pe Facebook. Venediktova a spus că a inițiat un dosar penal în temeiul articolului 110 din Codul penal al Ucrainei care interzice apelurile deliberate de schimbare a granițelor Ucrainei.


UPDATE 08.43. SUA iau în considerare mutarea ambasadei din Ucraina cel mai probabil în Polonia, au transmis doi oficiali americani, potrivit Bloomberg. Ambasada americană fusese mutată anterior de la Kiev la Liov. Administrația Biden a mai transmis personalului neesențial al ambasadei și cetățenilor americani să părăsească Ucraina.


UPDATE 08:30. Agenția Reuters scrie că Federația Rusă poate construi baze militare în cele două republici separatiste! La mijloc ar fi, din câte se pare, o înțelegere pe care Moscova a făcut-o cu liderii regiunilor Donețk și Luhansk și care îi permite lui Vladimir Putin să comande construirea de baze militare pe aceste teritorii. (CITEȘTE MAI MULTE AICI!)


Armata Rusiei a intrat în Donbas!

În legătură cu apelurile liderilor din Republica Populară Lugansk şi din Republica Populară Doneţk adresate Ministerului rus al Apărării, se ordonă asumarea de către forţele armatei ruse a misiunilor de menţinere a păcii în Lugansk şi Doneţk”, arată un decret semnat de preşedintele Vladimir Putin, conform agenţiei RIA Novosti şi cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

La finalul unei ședințe tensionate a Consiliului de Securitate al țării, armata rusă a început mutarea trupelor în regiunile separatiste. Mai multe video-uri cu convoaie militare ruse care intră în Donbas au fost publicate luni noapte pe rețelele de socializare. Dar traseul acestor mișcări nu a putut fi confirmat independent, relatează BBC.

O sursă care a vorbit sub protecția anonimatului a spus că „un convoi uriaș de transportoare blindate rusești și alte echipamente a călătorit timp de o oră și jumătate” și a fost văzut îndreptându-se spre nord, în regiunea Donețk.

Ce urmărește Vladimir Putin

Recunoaşterea independenţei celor două teritorii separatiste Donețk și Luhansk a deschis calea către o desfăşurare militară rusă la cererea acestora. Vladimir Putin a semnat şi acorduri de ajutor reciproc cu aceste două entităţi separatiste care, cu sprijinul Rusiei, luptă de opt ani împotriva forţelor armate ucrainene.

Această recunoaştere a separatiştilor încalcă grav acordurilor de la Minsk în 2015, semnate de Rusia şi Ucraina, mediate de Franţa şi Germania, şi care urmăreau tocmai o revenire sub suveranitatea ucraineană a acestor zone. Liderii occidentali au promis sancţiuni contra Moscovei în caz de recunoaştere unilaterală a acestor teritorii din estul Ucrainei, unde trăiesc în jur de trei milioane de persoane, potrivit estimărilor.

Regiune din Ucraina care include Donețk și Luhansk are o suprafață totală de 53.201 kilometri pătrați.

author avatar
Andreea Vlad
2.187 afisari

7 COMENTARII

  1. Parlamentul a cerut sa declare autonomia la aceste regiuni nu putin de capul lui si astia din occident sa nu mai latre degeaba ca sunt doar niste neomarxisti sclavi la swab!!! Sa se ocupe sa duca educatia sexuala peste tot si emisii zero de gaz utopii bolnave!!

  2. RE:”Autoritățile ucrainene au dislocat 120.000 de militari pe linia de contact din Donbas”
    Fals! Nu potzi disloca 120,000 militari in 18-20 ore. Aia ereau acolo din Septembrie-Octombrie 2021!!!

  3. Ca de obicei presa imputita distorsioneaza adevarul.Ucraina a inceput razboiul atacand regiunile rusofone facute cadou de catre bestiile de Stakin si Hrusciov tocmai dotata de pretenii din vest.Cupola neofascista vrea sa fabrice un razboi in Estul Europei fiindca nu a pus botul in mica parte la crima vaccinului covid.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger