AcasăȘTIRI EXTERNELipsa de personal poate strica vacanțele. Penurie de 1,2 milioane de locuri...

Lipsa de personal poate strica vacanțele. Penurie de 1,2 milioane de locuri de muncă în turismul UE

Lipsa de personal poate strica vacanțele. Penurie de 1,2 milioane de locuri de muncă în turismul UE

Sectorul turismului din Europa se luptă să găsească personal în această vară. Reluarea călătoriilor după restricțiile Covid-19 pune mari probleme industriei de profil.

Italia este țara cea mai afectată de această penurie. 250.000 de lucrători sezonieri vor lipsi în acest an: unul din șase locuri de muncă nu va fi ocupat. Industria hotelieră și agențiile de turism sunt cele mai afectate.

1,2 milioane de locuri de muncă vacante în UE

În total, se estimează că există 1,2 milioane de locuri de muncă vacante în UE: 71 000 nu vor fi ocupate în Franța. Printre cele mai afectate sectoare se numără cel al aviației, cu aproape unul din trei posturi vacante.

În Marea Britanie, restaurantele și hotelurile se străduiesc să găsească personal, dar guvernul s-a opus până acum să aducă lucrători temporari din străinătate.

O măsură luată și în alte țări, inclusiv în Portugalia, care este mai puțin afectată de penurie.

Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului, care a realizat acest studiu alarmant, propune măsuri pentru a rezolva problema: facilitarea mobilității lucrătorilor printr-o politică mai favorabilă în materie de vize, permiterea muncii flexibile și la distanță, adoptarea de soluții tehnologice și digitale inovatoare și oferirea de cursuri de formare, recalificare și beneficii angajaților.

Singura modalitate de a atrage mai mulți lucrători, potrivit Consiliului.

author avatar
Tudor Borcea
148 afisari

2 COMENTARII

  1. „slava lucovidul”…. „slava hucraina”…. și o să le iasă pe nas toate acestea.

  2. ce minciuni, adica migratie, adica aia care sunt cu milioanele si nu muncesc.
    Nu, trebuie marite salariile, atat. Marite salariile (mult) si renuntarea la a cere certificate pentru lucratori si alte bullshituri.

    La noi au rezolvat tradatorii: dau de trei ori mai mult celor din Bangladesh decat romanilor. Romanii sa crape prin afara, ca sunt mai buni decat ce vine de la rasarit si ii vor vesticii, mama lor, in loc sa aduca romanii acasa. Daca le dau la romani 5000 ii aduc acasa, net. La aialaltii la bucatarie le dau 3500 + trei mese + cazare + bilet acasa + asigurari + comision agentii.
    De ce la noi ca la nimenea sunt mai bine platiti imigrantii decat romanii? Nu este clar ca se doreste sa ne alunge de aici, sa distruga poporul? Si ce cred ei ca ceilalti le vor plati pensii si salarii si altele? SOngura consolare daca pun in prctica planul asta maret de distrugere o sa fie sa ii vad cum si-o iau si ei cand vor fi majoritari altii, ei si progeniturile, care ar duce-o bine daca ar lasa si romanii sa traiasca, mai prost asa decat ei, dar sa traiasca totusi cat de cat bine in tara lor, cu spitale, scoli ok, nu cele mai cele, dar ok

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger