AcasăȘTIRI EXTERNELiderul SUA, primul semn de nemulțumire la adresa premierului israelian. Ce a...

Liderul SUA, primul semn de nemulțumire la adresa premierului israelian. Ce a spus Biden – VIDEO

A trecut deja o lună de când Hamas a atacat Israelul. Și iată că a apărut ceea ce poate fi interpretat drept un prim semn de nemulțumire al președintelui american la adresa premierului israelian Benjamin Netanyahu. S-ar putea vorbi de primele critici ale președintelui Joe Biden ce-l vizează pe oficialul israelian.

Înainte de a pleca într-o vizită în statul Illinois, președintele SUA a stat de vorbă cu jurnaliștii prezenți la baza Andrew. Ocazie cu care Biden a confirmat faptul că l-a îndemnat pe Netanyahu să accepte o pauză în luptele din Fâșia Gaza.

Jurnaliștii de la Axios scriu că președintele american a solicitat o încetare a focului în regiune pentru o perioadă de trei zile, însă liderul de la Casa Albă a dezvăluit că i-a cerut lui Netanyahu ca pauza să fie mai lungă pentru a încerca să obțină eliberarea ostaticilor, potrivit stirileprotv.ro.


În fața reprezentanților presei, Biden i-a reproșat lui Netanyahu – premierul israelian – reacția târzie la solicitarea sa de a întrerupe luptele din Fâșia Gaza – remarcă aceeași sursă.

„Un pic mai mult timp decât am sperat”

Președintele american e de părere că premierul israelian a avut nevoie de „un pic mai mult timp decât am sperat” pentru a răspunde pozitiv acestei cereri.

Jurnaliștii de la Axios consideră că reacția lui Joe Biden este neobișnuită, potrivit sursei citate. Totul, având în vedere că liderul de la Casa Albă l-a susținut public pe Netanyahu imediat după ce Hamas a atacat Israelul la 7 octombrie.

Totodată, Joe Biden le-a declarat ziariștilor că rămâne optimist în privința șanselor ca ostaticii duși de Hamas în Fâșia Gaza să fie eliberați. „Nu ne vom opri până când nu-i vom elibera”, a precizat liderul de la Washington.


Un „pas în direcția cea bună”

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat joi că Israelul va începe să implementeze pauze zilnice de patru ore, o mișcare despre care a spus că este un „pas în direcția cea bună”, potrivit abcnews.go.com.

„Israelul va începe să implementeze pauze de patru ore în zonele din nordul Gazei în fiecare zi, cu un anunț care urmează să fie făcut cu trei ore înainte. Israelienii ne-au spus că nu vor avea loc operațiuni militare în aceste zone pe durata pauzei și că acest proces începe astăzi”, a spus el.

544 afisari

3 COMENTARII

  1. De cand Iranul a turnat un scurt metraj cu USS Ford (sau care portavion era ala) dintr-o drona ( https://www.youtube.com/watch?v=9i1QCyclb5Q ), de cand DOBANDA la datoria externa a US a depasit 1T de dolari pentru prima data, de cand Yemenul a trimis si el niste drone impotriva Israelului, de cand lumea araba e inflamata si vrea sa scape de dolari, ei bine, Joe Biden, maimutica geriatrica si senila de la Washington a devenit mai uman, mai bun, mai cald, mai atent cu palestinienii pe care i-a compatimit si care l-au impresionat, se stie, de mult timp. In viitor, dat fiind evolutia economico-militaro-politica, prevad un Joe tot mai bun, tot mai cald, tot mai atent.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri