AcasăȘTIRI EXTERNELiderul anti-vaccin din Marea Britanie, păcălit cu o mită falsă să nu...

Liderul anti-vaccin din Marea Britanie, păcălit cu o mită falsă să nu mai critice AstraZeneca

Liderul anti-vaccin din Marea Britanie, păcălit cu o mită falsă să nu mai critice AstraZeneca

Piers Corbyn, celebrul activist împotriva măsurilor sanitare, adept al teoriilor conspirației și lider al mișcării antivax britanice, a fost de acord să-și schimbe discursul pentru 10.000 de lire sterline.

Piers, care este fratele fostului lider laburist Jeremy Corbyn, s-a făcut de râs după ce a căzut în capcana întinsă de Josh Pieters si Archie Manners, doi vloggeri care au mai păcălit deja mai multe celebrități britanice.

Generosul investitor

Josh Pieters a explicat că, ajutat de Manners, au organizat o întâlnire cu Piers Corbyn, în cadrul căreia Josh a pretins că este fiul unui investitor care a făcut avere cu un lanț de restaurante din Africa de Sud. Și că familia sa posedă acțiuni în alianța farmaceutică AstraZeneca. Astfel, l-ar putea ajuta pe Corbyn în campania sa anti-vaccinare cu condiția să nu mai critice AstraZeneca.

„Avem interese commune”

„Avem interese comune. Am adus chiar și ceva pentru a garanta”, a spus apoi Josh, în timp ce Archie Manners a scos un plic care spunea că conținea 10.000 de lire sterline (în realitate, bani de Monopoly).

Corbyn a reacționat surprins: „E e uimitor. E genial”. El a continuat: „ Atâta timp cât îl pot accepta fără să insist asupra schimbărilor de politică sau a ceea ce fac …”. Discuția a continuat și Corbyn nu a refuzat banii, deși a făcut cunoscut faptul că discursul său nu va fi influențat de o sumă de bani.

De-a lungul discuției, cei doi vloggeri au insinuat că donația l-ar putea încuraja pe Corbyn să-și reducă criticile împotriva vaccinului AstraZeneca și, în schimb, să se concentreze asupra vaccinurilor Pfizer și Moderna.

De râsul Angliei

În cele din urmă, Piers Corbyn spune „da”, înainte de a afirma că avantajul vaccinului AstraZeneca (împotriva căruia a făcut campanie înverșunată) este că „nu este un vaccin cu ARN mesager, care provoacă lucruri magnetice”.

El a mai spus că nu va spune că banii provin de la AstraZeneca dacă este întrebat de unde a venit mita, înainte de a pleca cu plicul, scrie La Libre.

După publicarea materialului video, Piers Corbyn a asigurat că acesta  „a fost puternic modificat, cu comentarii necinstite”. „Nu ne vom schimba discursul”, asigură liderul anitvax. „Le-am spus acestor impostori că toate vaccinurile anti-Covid-19 sunt periculoase și că nu ne vom schimba discursul despre vaccinuri și despre pașaportul vaccinal.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger