AcasăȘTIRI EXTERNELiderul Al-Qaida Abou Muhsin al-Masri a fost UCIS!

Liderul Al-Qaida Abou Muhsin al-Masri a fost UCIS!

Al-Qaida

Abou Muhsin al-Masri, numărul doi din Al-Qaida, a fost ucis de către forţele speciale afgane. Acest lider era căutat intens şi de americani.

Acest eveniment s-a întâmplat în provincia Ghazni, în centrul Afganistanului, a anunţat pe Twitter Direcţia Naţională de Securitate. Aceasta nu a oferit alte detalii despre operaţiune şi nici când a avut loc. Numele de Al-Masri figura pe lista celor mai căutaţi terorişti de FBI.

Un mandat de arestare pe numele său a fost emis de Statele Unite în decembrie 2018 după acuzarea sa de acordare de sprijin unei organizaţii teroriste străine şi pentru complot în vederea uciderii de cetăţeni americani, potrivit FBI. Operaţiunea contra lui Al-Masri intervine în momentul în care au loc negocieri de pace în Qatar între guvernul afgan şi talibani, conform news.ro.

Aceste negocieri au fost organizate după un acord încheiat în februarie între talibani şi Statele Unite, în cadrul căruia miliţiile islamiste afgane s-au angajat să nu mai permită extremiştilor străini să fie prezenţi pe teritoriul Afganistanului.

Faptul că talibanii aflaţi la guvernare la acel moment găzduiau Al-Qaida pe teritoriul Afganistanului a constituit motivul invadării ţării de către Statele Unite după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

Al Qaida a ameninţat din nou revista Charlie Hebdo

În septembrie 2020, Al Qaida a ameninţat din nou săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, care a reeditat caricaturile cu profetul Mahomed cu prilejul procesului atentatului din ianuarie 2015 asupra redacţiei acestei publicaţii. Raidul criminal asupra Charlie Hebdo „nu a fost un incident punctual„, a avertizat organizaţia jihadist.

author avatar
Andrei Ștefan