AcasăȘTIRI EXTERNELibertăţile omului au scăpat de sub control: ŞOCANT ce pot face copiii...

Libertăţile omului au scăpat de sub control: ŞOCANT ce pot face copiii de 4 ani, fără acordul părinţilor!

scoala

Copiii de până la 4 ani își vor putea schimba numele și sexul la școală fără consimțământul părinților lor. Unde se întâmplă asta? Din fericire, nu în România. Ci în Scoţia.

Dacă modificarea va fi făcută și în registrele școlii, elevii sub 16 ani au nevoie de acordul părinților. Noile orientări privind incluziunea spun că profesorii nu ar trebui să pună întrebări elevilor, ci să le ceară în schimb numele și prenumele lor noi.

Materie despre transgenderi, în şcolile primare

Documentul mai prevede că această normă va fi aplicată în şcolile primare şi secundare, unde vor fi introduse în programă cărţi care prezintă persoane transgender.

Elevii vor putea alege dacă să meargă în vestiarul fetelor sau în cel al băieţilor şi se va lua în considerare şi introducerea unei uniforme neutre din punct de vedere al genului.

Recomandările guvernului scoţian au fost catalogate drept „şocante”, iar părinţii sunt îngrijoraţi că li se permite copiilor să ia decizii atât de importante la vârste atât de fragede.

Militanții au susținut că o ideologie periculoasă a fost împinsă în școli și au avertizat că copiii care au prezentat un comportament normal, cum ar fi jocul cu jucării asociate stereotip cu celălalt sex, riscă să fie etichetați greșit ca transgender.

Ce spune acest document controversat?

Iată ce spune documentul oficial scoţian la secțiunea ”Schimbarea numelui și a sexului înregistrat”:

  • Tinerii pot alege pur și simplu să le spună altora în mod informal că vor să folosească un nume diferit. Nu trebuie să-și schimbe numele în dosarul școlar oficial. De asemenea, şcolile pot actualiza înregistrările școlare deținute în SEEMiS folosind caseta „Cunoscut ca” care poate fi folosită pentru a înregistra alte nume pe care un tânăr le poate folosi în școală.
  • Școlile nu trebuie să solicite altceva, deoarece schimbarea numelui se poate face oricând în Scoția. Schimbarea sexului înregistrat în SEEMiS nu are niciun efect asupra sexului legal al unui tânăr.
  • Elevii sub 16 ani ar trebui să aibă un anumit nivel de control parental dacă doresc ca SEEMis și înregistrările să fie actualizate.

Îndrumările au fost publicate înainte de noul an școlar din Scoția.

author avatar
Andrei Ștefan